Promo
62

Phoenix Pharma održala novi stručno-edukativni skup za veterinare

Kao i prošle godine, kompanija Phoenix Pharma je, zajedno sa svojim partnerima kompanijama Bayer i Lek veterina, održala novi stručno-edukativni skup za veterinare, u hotelu Terme u Sarajevu.

Veliki broj veterinara koji se bave malom praksom, svojim odazivom je jasno dao do znanja da su zainteresovani da svjetske trendove u veterinarskoj medicini prenesu vlasnicima kućnih ljubimaca i u Bosni i Hercegovini.

Dubravka Bošković, key account manager kompanije Bayer, predstavila je proizvode Advocate i Drontal, čime je Bayer upotpunio svoju paletu antiparazitskih proizvoda na bh. tržištu. "Jako smo sretni što smo u mogućnosti da našu paletu proizvoda za bh. tržište proširimo, a sigurno je da na ovome nećemo stati, jer u skorije vrijeme očekujemo i predstavljanja novih proizvoda, te širenje našeg portfolija", rekla je gđa Bošković.

Vlasnici pasa i mačaka dobro znaju koliko je važno zaštititi kućnog ljubimca od unutrašnjih i vanjskih parazita, jer prenose ozbiljne bolesti, te zbog toga mogu ozbiljno ugroziti zdravlje, kako kućnih ljubimaca, tako i ljudi. Upravo zato, tokom skupa je naglašeno kako je prevencija u borbi protiv parazita i najefikasnija metoda sprečavanja pojavljivanja bolesti.

Uz nove Bayerove preparate, kompanija Lek veterina je za tržište Bosne i Hercegovina po prvi put predstavila svoju paletu proizvoda za kućne ljubimce, prije svega premium hranu za pse Dino, u pet različitih vrsta i 10 različitih pakovanja. Uz hranu za pse, predstavili su i brojne dodatke prehrani za kućne ljubimce, a izdvojili bismo NutriBio Pet, NutriSel Pet, Glukozamin Pet, Omegavit ulje, te Carbo vet.

"Kompanija Lek veterina je prije svega proizvođač hrane i kao takva je posvećena zdravoj ishrani životinja. Iz tog razloga, odlučili smo kreirati potpuno novu liniju proizvoda za kućne ljubimce, ne samo hranu, već i brojne dodatke prehrani, te smo sigurni da će naša hrana Dino, kao i ostali proizvodi naći svoje mjesto na tržištu Bosne i Hercegovine, baš kao što su pronašli i u ostalim zemljama regiona", izjavila je Danijela Ficko, predstavnica Lek veterine.

Kako bi skup, osim informativnog, imao i edukativni karakter, dr.sc. Relja Beck, dr. med. vet, voditelj Laboratorija za parazitologiju na Hrvatskom veterinarskom institutu, govorio je o bolestima kućnih ljubimaca koji se prenose vektorima.

Damir Maglajlić, menadžer programa veterine u kompaniji Phoenix Pharma, rekao nam je da je još prošle godine na ovakvom skupu obećao da će njihova kompanija biti posvećena edukaciji u ovom sektoru i da je ovaj skup samo nastavak njihovih napora koje ulažu u posljednje vrijeme u ovom pravcu. "Naša želja je da bh. veterinare nastavimo upoznavati sa novostima iz svijeta veterine", dodao je on.

Uspješnost organiziranog skupa potvrđuje i niz pozitivnih komentara od strane sudionika, ali i isticanje potrebe za organizacijom više ovakvih događaja u BiH.