Komentari (151)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto ste pusili Drinu pusili ste.
Ode fabrika duhana u PM.
Narodu su samo bezobrastine na umu
Kod stranaca se zna red. Rad, profit, lojalnost kompaniji. Nema amidza, tetaka, strina i ostale rodbine da se mjesaju u poslovanje. Ono, ne zvuci lijepo, stranci hoce da kupe nesto nase, ali narode bice bolje, narocito Philip Morris, jaka kompanija, moze pomoci FD Sarajevo da se vine u visine. A radna snaga je domaca, i ako bude dobro poslovanje, lijepa zarada za zaposlene. Samo postoji druga strana. Pusenje je stetno po zdravlje.
TAKO ĆE OVA VLADA ZBOG NEDOSTATKA NOVCA RASPRODATI SVE DA BI ZAKRPILA BUDŽETSKE RUPE. PITAM SE ŠTA ĆE BITI POSLIJE KADA SE SVE RASPRODA?
Onda cemo pusit'
Pocelo je posljednje rasprodavanje drzavne imovine koje stvara neke novce u BiH.... na redu su Sarajevka Pivara, uskoro BHTelecom, EP itd.... samo napred SDA .. kad sve rasprodate mozda se i obogatite svi, jer svi znamo da jos svi niste uzeli koliko ima u ovoj jadnoj drzavici... ko zna... mozda jednog dana ne budete vise gladni.... ?? :S
Jedino ako radnici dozvole i vjerovatno po njihovim uslovima jer su većinski vlasnik, imaju više dionica od države!
balije na aparatima
S obzirom na vlasničku strukturu, silna prepucavanja, malverzacije i rast sivog tržišta, možemo se samo nadati da će je neko kupiti, da ne završi kao Mostarska.. Usput, ako Vladi ponude 30-40 miliona za njihov dio, mogu biti super zadovoljni..
Razlika privatnog i državnog: TDR prodana za 500+ miliona EUR, državna FDS će otići za 50, i to plafon.
Dok ljudi ne zarate pa ce opet biti Fabrika duhana Sarajevo.
isplatilo se registrovati da lupis ovaku glupost, nema sta
Da mozda trebala sam napisati " Ispalatilo se sto je moj otac i drugi ocevi ginuli da bi se nesto sto je nase, domace kupili stranci. Toooo Bosna i Hercegovina. Jeeee!" Zadovoljan ili ces da lupim jos neku glupst.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ma neko se utovario s ovim dionicama pa bacio patku..."iz pouzdanih izvora" hahhaha. pa drzavi bi bilo bolje da zadrzi manjinski udio, pustis druge da upravljaju a ti kasiras samo dividendu, uz to ne mozes da uhljebljavas kako ti hoces... ovakve price kolaju otkad postoji berza u sarajevu. Bosnalijek se prodo jedno 50 puta do sad...
Jedva cekam da strane kompanije sve pokupuju!
Nek pokupuju, znaju bolje vodit firmu nego ovi nasi.
Da li jedva čekaš da te strane kompanije zaposle i strane radnike ?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
"Iz pouzdanih izvora" čista glupost je ova vijest …pa zar mislite da stranci ulažu tamo gdje cvjeta šverc ,gdje se ne zna ko pije a ko plaća …ccc
Da jer je Balkan novo trziste koje se polako stabilizira. Bolje doci na trziste rano i kroz kupovinu domace firme koja je narodu poznata. Sto se tice korupcije, cijeli svijet investira u Indiju a korupcija im je deset puta gora nego nasa.
Sve prodaj i zrak sto udisemo koji ce nam kura.c !
Sve prodati I privatizovati...I tako ce se povecati porez za drzavu a smanjiti broj politicara jer vise nece biti borbe za firme niti stranackih uhljebljavanja...