Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odlicno dopunsko zanimanje, dobar domaci med je uvijek deficitarna roba, samo se mora poskociti
@shemale bilge maline uzgajati
@shemaleNista tu ne bi ni bilo lose, osim da se ne pojavljuje SDA hobotnica.Pricam za nju u TK, jer ima pipke i u ovim udruzenjima!Ovaj Selimovic je parexcelance krimic! Dzaba lozite raju! Ovi sto proizvode moraju da se dodvoravaju SDA mocnicima, tako da neki silom prilika postaju isti :( Nema boljitka bez totalnog reseta!Ovim zvanicnicima ZABRANA djelovanja u period od minimalno 10 g.Jesen stize dunjo moja!
Pčelarenje je divno zanimanje ali je izuzetno mukotrpno i teško . Posao koji se mora raditi svaki dan ukoliko imate vise od 50 košnica ali ono sto moram reci ovom prilikom je budite oprezni pogotovo kod sarajevskih pčelara pogotovo u njihovom udruženju gdje se stalno vodi borba izmedju par frakcija zarad ličnih interesa . Početniku neće biti od nikakve pomoći iako su vrlo slatkorječivi
Nema ni po prodavnicama ni pijacama više pravog meda. Rijetkost da će neko nositi košnice u netaknute vrleti i vrlati se po vrletima, a da hoće taj med bi bio upola skuplji. Ne, ne danas ne postoji dobar, kvalitetan, ukusan, i prirodni med. Ljudi kažu da je med domaći i prirodan ako je iz voćnjaka pored autoputa. Kad jednom probaš pravi med zgade ti se oni iz trgovina i pijaca.
Sve je to lijepo i ok, al da izvinete, jbš životinju koju nemereš za ogradu pripet, malo šta nemoj kako treba, odletiše jaranice pa ti gledaj otkle je vedro a sport skup 🐝💨 🐝💨 🐝💨 🐝💨
Ako hocete da nemate para, nabavite pcele. Iskustvo.
Na prvoj slici,jel ovo Mitar Mirić?
pcele bozanstvena bića, pod svaku cijenu ih treba očuvati
@nadnacionalan POTPIS! Hobotnica ima pipke i u teglama :((((
Nista tu ne bi ni bilo lose, osim da se ne pojavljuje SDA hobotnica.Pricam za nju u TK, jer ima pipke i u ovim udruzenjima!Ovaj Selimovic je parexcelance krimic! Dzaba lozite raju! Ovi sto proizvode moraju da se dodvoravaju SDA mocnicima, tako da neki silom prilika postaju isti :( Nema boljitka bez totalnog reseta!Ovim zvanicnicima ZABRANA djelovanja u period od minimalno 10 g.Jesen stize dunjo moja!
Munever Suljic Suha jedan od najbolji pcelara u BiH. Znanjenjem i kvalitetom do plasmana. SUHAMED
Cenim ove ljude
Zbog unistenih i pokradenih fabrika ovo je jedna od rijetkih prilika da se pokrene privreda, jer postoje svi uslovi. Zalosno je sto se pojedini uspjesni pcelari nalaze pod patronatom vladajuce mafije i dio su iste. Oni imaju pravo na opremu, pomoc i povlastice dok su drugi osudjeni na brigu samih o sebi, a vlast ne dozvoljava udruzenje koje okuplja pcelare i pomaze im u ovom poslu.
Nema tu meda al eto....ko god ima preko 3 kosnice taj med je smece pun secera jer logicno med za prodaju nemoze valjati ide se na to da se dobije sto veca kolicina
Uz seobu pčela obično idu i tone šećera,tako da ne može podbaciti..
A kako "medari"? Mislim, ovi što kuvaju med koji kupujemo.po radnjama...da li oni moraju da premjestaju šerpe?
Postoji li pcelar koji drzi pcele cisto organski bez stokakvih pogacica antibiotika i sta ti vec znam sta sve koriste... Ima li pcelar koji ostavlja meda dovoljno pčelama preko zime i koji ne daje nikakvu hemiju pcelama?
To je apsolutno nemoguće! Kao ni ne tretirati pčele antivaroa "lijekovima", ali to ne utiče na kvalitet meda, kao što reče i prethodni komentator. Priprema pčela za zimovanje je tretiranje pčela kojima je jedini zadatak da dočekaju proljeće i othrane prvo leglo, u tom periodu pojedu sav "šećer" i prirodni proces se dalje nastavlja... Treba samo kupovati med od pčelara u kojeg inače imaš povjerenja da neće prevariti