Veliki napredak radova
1.1k

Park Residence Sarajevo oduzima dah svojim pogledom na grad

Park Residence Sarajevo
Park Residence Sarajevo
Jedno od najatraktivnijih gradilišta u državi svakako je projekat Park Residence Sarajevo, a godinu dana od početka radova posjetili smo ga i svjedočimo nevjerovatnom napretku.

Kako bismo iz prve ruke vidjeli projekat, koji je već sada vidljiv iz skoro svakog dijela grada i privlači poglede Sarajlija, posjetili smo gradilište i u nastavku vam donosimo priču o ostvarenju ambiciozne vizije koja obogaćuje naš grad.

Prvi, neizbježni dojam pri pogledu na Park Residence je njegov impresivni izgled a kada smo zakoračili na stambene etaže očarao nas je spektakularni pogled koji se prostire sa svake strane. Dok prolazimo gradilištem, primjećujemo ne samo fizički napredak, već i zajednički rad tima koji stoji iza ovog projekta. Svaka betonska ploča, svaka armatura, svaki detalj govore priču o predanosti i posvećenosti.

Kako izgledaju radovi na projektu Park Residence
Kako izgledaju radovi na projektu Park Residence

Posebno su nas iznenadile visoke mjere sigurnosti pri samom ulasku na gradilište, uključujući specifičnu radnu opremu, odjeću i obuću - standard na koji baš i nismo navikli.

Tamo smo se susreli sa CEO kompanije Crni Vrh, gospodinom Emirom Granovom koji je podijelio svoju strast i viziju sa nama.

"Jedini ispravan put bio je da se okružimo uspješnim ljudima i kompanijama na putu realizacije ovog projekta. Svaki dan na gradilištu je nova stranica priče o zajedničkom naporu, gdje svaki radnik i stručnjak ima ključnu ulogu u izgradnji projekta za budućnost. Naš prioritet je visok standard urbanog života u samom srcu Sarajeva i sa radošću posmatramo napredak radova", rekao je Granov.

U obilazak gradilišta poveo nas je direktor kompanije Duljević, koji ne krije ponos nad ulogom glavnog izvođača radova za AB konstrukciju.

"Protekla je godina dana od našeg punog angažmana na jednom od najvećih gradilišta u regionu. Zahvaljujući primjeni naše najbolje tehnologije građenja, radove izvodimo u potpunom gabaritu - simultano na cijeloj površini objekta", ističe.

Kako izgledaju radovi na projektu Park Residence
Kako izgledaju radovi na projektu Park Residence

Objašnjava nam da je Park Residence izuzetno zahtjevan projekat koji se prostire na preko 15.000 metara kvadratnih zemljišne površine na čijoj površini trenutno vidimo pet kranova koji rade punom parom. Svakodnevno je prisutno oko 100 građevinskih radnika i impresivna flota građevinske mehanizacije koji imaju ključnu ulogu u ostvarenju vizije investitora.

"U prvoj godini gradnje ugradili smo oko 60 posto od ukupne planirane količine betona i armature. Vjerujemo da ćemo do kraja idućeg ljeta završiti AB konstrukciju svih pet stambenih kula" ističe Duljević.

Projekat Park Residence 2022. godine
Projekat Park Residence 2022. godine
Projekat Park Residence 2023. godine
Projekat Park Residence 2023. godine

"Svaki aspekt izgradnje Park Residence-a pažljivo se planira i izvodi, koristeći vrhunske materijale i tehnike. Svaka stambena jedinica dizajnirana je kako bi pružila najbolje iskustvo stanarima, od komfornog prostora do modernih sadržaja. Naša posvećenost vrhunskom kvalitetu oduvijek je bila naša glavna vodilja, što nas ispunjava beskrajnim ponosom i zadovoljstvom", navodi Granov.

Ostali smo impresionirani organizacijom svakog detalja na gradilištu i profesionalnošću cijelog tima koji radi na izgradnji.

Nadamo se da će Sarajevo u budućnosti dobiti još ovakvih projekata jer grad zaslužuje dalje unapređenje i ulaganje u bolji životni standard. Park Residence može poslužiti kao inspiracija svima.

Za potpuni ugođaj, uživajte u foto i video galeriji koju vam donosimo.