{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parafiran Sporazum o ekonomskoj saradnji BiH i Slovenije

F
9.6.2008. u 15:08
0
0
Parafiran Sporazum o ekonomskoj saradnji BiH i Slovenije
0
Parafiran Sporazum o ekonomskoj saradnji BiH i Slovenije
U Sarajevu je danas u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH parafiran Sporazum o ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije.
Sporazum je uime BiH parafirao pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Sabrija Šerifović, a uime Vlade Republike Slovenije ambasadorica Slovenije u BiH Nataša Vodušek.

Sporazumom se želi unaprijediti ekonomska saradnja, koja podrazumijeva industrijsku i tehnološku saradnju, kao i saradnja u ostalim područjima važnim za ekonomski I društveni razvoj dvije zemlje, kaže se u saopćenju bh. ministarstva.

To se, prije svega, odnosi na na saradnju u oblasti poljoprivrede, transporta i telekomunikacija, zdravlja, nauke i obrazovanja, turizma, hemijske i farmaceutske industrije, a odvijat će se na međunarodnom, međudržavnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Sporazumom je predviđeno i formiranje Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju, koja će, kako se navodi, periodično razmatrati razvoj ekonomskih odnosa dvije zemlje, istraživati i podsticati nove mogućnosrti saradnje i pratiti implementaciju Sporazuma.

Ovaj sporazum Slovenije je s BiH zaključila jer je članicama EU-a, prema propisima Unije, dozvoljeno je zaključivanje sporazuma, odnosno ugovora o ekonomskoj saradnji sa zemljama koje nisu članice EU-a, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: