Panonica gradi treće slano jezero u Tuzli

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
6.12.2011. u 20:30
2
60
Panonica gradi treće slano jezero u Tuzli
2
Panonica gradi treće slano jezero u Tuzli Kompleks Panonica
Općinsko vijeće Tuzla na svojoj posljednjoj sjednici dalo je zeleno svjetlo za gradnju trećeg jezera u kompleksu Panonica.
Novčana sredstva obezbjedit će se kreditom kod Razvojne banke FBiH u visini od dva miliona KM, a zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK, danas je potpisan ugovor sa Vladom Federacije BiH o dodijeli 100.000 KM preduzeću Panonica kao pomoć pri izgradnji trećeg slanog jezera.

Još 100.000 KM, navode u resornom ministarstvu Vlade TK, bit će izdvojeno za projekte u općinama Banovići, Srebrenik, Kladanj i Kalesija. Ministar Aziz Čačković, kaže kako je to velika stvar za Tuzlanski kanton, jer se od turizma kao privredne grane u budućem periodu očekuje još veći doprinos za razvoj društva u cjelini.

Direktor Panonice Maid Porobić, kaže kako su sredstva odobrena, jer je preduzeće u minulih devet godina obavilo jako dobar posao.

Kada je riječ o drugim infrastrukturnim projektima u Tuzlanskom kantonu, sredstva Vlade FBiH bit će utrošena i za izgradnju pruge na relaciji Banovići – Mačkovac – Zlača.


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: