{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla uzima kredit od pet miliona KM na sedam godina

S
29.11.2011. u 16:45
0
23
Tuzla uzima kredit od pet miliona KM na sedam godina
0
Vijećnici u Općinskom vijeću Tuzla su na današnjoj sjednici usvojili odluku o kreditnom zaduženju Općine Tuzla kod Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od pet miliona KM. Općina Tuzla će, kako je navedeno, potpisati ugovor o kreditnom zaduženju, s tim da će rok otplate biti sedam godina uz fiksnu kamatnu stopu od četiri posto na godišnjem nivou.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Obrazlažući prijedlog, načelnik Jasmin Imamović je izjavio kako su druge opštine u BiH prezadužene. Pominjao je Banju Luku, koja je, kako kaže, kreditno zadužena 50 posto i druge gradove u RS koji su zaduženi do 20 posto.

''Mi možemo podići kredit od pet miliona i bit ćemo kreditno zaduženi četiri posto. Bila bi šteta da ne uzmemo taj kredit'', kazao je Imamović.

Većina vijećnika ga je podržala i usvojila njegov prijedlog, dok su amandmani vijećnika Rade Pejića (HDZ) i Mirnesa Ajanovića (BOSS) - odbijeni.

Pet miliona KM će, prema odluci, biti utrošeno za finansiranje infrastrukturnih projekata i to: nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici, dionice Paviljon - Džindić -džamija, rekonstrukciju sjeverne saobraćajnice na dionici Muzička škola - Tenis, rekonstrukciju Centralnog gradskog parka i Tušanjskog parka, izgradnju trećeg jezera u kompleksu Pansonskih jezera i elektro-mašinske, hidrogeološke radove na trećem jezeru.

Za svaki pojedinačni projekt bit će doznačeno po milion KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: