Tuzla uzima kredit od pet miliona KM na sedam godina

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
29.11.2011. u 16:45
0
23
Tuzla uzima kredit od pet miliona KM na sedam godina
0
Vijećnici u Općinskom vijeću Tuzla su na današnjoj sjednici usvojili odluku o kreditnom zaduženju Općine Tuzla kod Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od pet miliona KM. Općina Tuzla će, kako je navedeno, potpisati ugovor o kreditnom zaduženju, s tim da će rok otplate biti sedam godina uz fiksnu kamatnu stopu od četiri posto na godišnjem nivou.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Obrazlažući prijedlog, načelnik Jasmin Imamović je izjavio kako su druge opštine u BiH prezadužene. Pominjao je Banju Luku, koja je, kako kaže, kreditno zadužena 50 posto i druge gradove u RS koji su zaduženi do 20 posto.

''Mi možemo podići kredit od pet miliona i bit ćemo kreditno zaduženi četiri posto. Bila bi šteta da ne uzmemo taj kredit'', kazao je Imamović.

Većina vijećnika ga je podržala i usvojila njegov prijedlog, dok su amandmani vijećnika Rade Pejića (HDZ) i Mirnesa Ajanovića (BOSS) - odbijeni.

Pet miliona KM će, prema odluci, biti utrošeno za finansiranje infrastrukturnih projekata i to: nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici, dionice Paviljon - Džindić -džamija, rekonstrukciju sjeverne saobraćajnice na dionici Muzička škola - Tenis, rekonstrukciju Centralnog gradskog parka i Tušanjskog parka, izgradnju trećeg jezera u kompleksu Pansonskih jezera i elektro-mašinske, hidrogeološke radove na trećem jezeru.

Za svaki pojedinačni projekt bit će doznačeno po milion KM.


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: