Holandija
0

Otvorene nove prostorije BH Business Cluba

Sarajevo-x.com
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji Miranda Sidran-Kamišalić svečano je otvorila 21. novembra 2009. godine nove prostorije BH Business Cluba (BHBC) u Roosendaalu.

BHBC je poslovno udruženje koje okuplja bosanskohercegovačke preduzetnike u Kraljevini Holandiji čiji je glavni cilj jačanje privrednih veza između BiH i Holandije, odnosno pružanje pomoći poslovnim ljudima zainteresiranim za investiranje u BiH.

Ambasadorica Sidran-Kamišalić je u svom govoru izrazila nadu da će BHBC doprinijeti jačem ekonomskom povezivanju bh. dijaspore sa domovinom i njenom aktivnijem uključivanju u privredne tokove Bosne i Hercegovine.

Svečanosti otvaranja prisustvovao je i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović. Ministar Halilović je u svom obraćanju, između ostalog, skrenuo pažnju prisutnima na važnost učestvovanja na izborima, na kojima se, nažalost, bilježi sve manji odziv dijaspore.

Gostima su se, također, obratili Edhem Emre i Ulviye Tekeli, menadžeri Fondacije za integraciju imigranata u Holandiji (STBA), Gultekin Cetiner, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, i Jan Jongbloed, direktor fondacije Intent, koji je prezentirao program obuke i pomoći za bh. iseljenike koji su voljni investirati svoj kapital u Bosni i Hercegovini. Program će biti proveden u saradnji sa BHBC-om.