biznis
0

Otvorena nova upravna zgrada Feal-a iz Širokog Brijega

FENA
Kompanija FEAL, specijalizirana za projektiranje aluminijskih sistema i proizvodnju aluminijskih profila, danas je u Širokom Brijegu svečano otvorila novu upravnu zgradu, iz koje će se upravljati cijelom Feal Grupom koja djeluje u osam evropskih zemalja.

Zgradu je svečano otvorio član uprave i glavni inženjer u FEAL-u Andrija Kožul, a prigodnim riječima se obratio Jozo Bogdan koji je zahvalo svima što su na otvaranje zgrade za koju smatra da je jedna u nizu od strateških projekata te širokobriješke firme.

Na svečanosti otvaranja, kojoj je prisustvovalo više stotina osoba iz javnog i privrednog života BiH i Hrvatske, ali i drugih susjednih zemalja, istaknuto je kako je nova upravna zgrada veliki eksponat FEAL-ove tehnologije te predstavlja spoj domaće i svjetske tehnologije izgrađena po strogim kriterijima za duže vremensko razdoblje.

Naime, izgradnja nove upravne zgrade bazirana je na upotebi FEAL-ovih proizvoda, tako da je izgrađena prema najnovijim zahtjevima toplinske provodljivosti, te je zbog toga postala prva poslovna zgrada u BiH koja je dobila certifikat za energetsku učinkovitost s najvišom ocjenom. Za zagrijavanje zgrade koristit će se većim dijelom otpadna toplina iz peći iz pogona, a zgrada je opremljena i softverom koji će automatski regulirati zagrijavanje i klimatizaciju s upravljanjem prozorima, žaluzinama, rasvjetom.

Inače, tvrtka FEAL d.o.o. osnovana je 1976. godine, a osnovna djelatnost poduzeća je prerada aluminija. U cijelosti je privatizirana 2000. godine, i danas zazima vodeću tržišnu poziciju u aliminijskoj industriju na području jugoistočne Evrope.

FEAL ima više od 35 razvijenih sistema za prozore, vrata i fasade, koji su atestirani i certificirani u institutima kao sto su IFT Rosenheim, GBD Bregenz, IGH Zagreb. Osim ovoga, Feal proizvodi gotove prozore i ostale aluminijske dijelove koji se ugrađuju u najmodernije vlakove, kao i dijelove za potrebe automobilske industrije.

U prošloj, 2011. godini, tvrtka FELA ostvarila je povećanje proizvodnje i prodaje u odnosu na 2010. godinu za oko 10 posto, a u 2012. godini planiran je rast za 12 posto. Feal Grupa danas zapošljava više od 500 radnika.