Prijave do 20. aprila
28

Otvoren poziv: USAID pomaže kompanijama u prenosu znanja i dobrih praksi

USAID
USAID
Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta "Diaspora Invest" podržava aktivnosti prenosa znanja iz bosanskohercegovačke dijaspore prema kompanijama u BiH.

S tim u vezi, otvoren je mentorski program, koji omogućava kompanijama učešće na konferencijama, radionicama prenosa znanja i podršku jedan-na-jedan sa bosanskohecegovačkim ekspertima i eksperticama iz inostranstva.

Program podržava dolazak eksperata iz dijaspore u saradnji sa lokalnim partnerima Bosanskohercegovačko-američkom akademijom umjetnosti i nauka (BHAAS), Asocijacijom biznis servis lidera (ABSL), Asocijacijom za internet trgovinu "eComm" u BiH, Tershouse, Tehnološkim parkom INTERA i Academy387 u organizaciji aktivnosti prenosa znanja od koristi za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća u zemlji.

"Na poziv se mogu prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća registrovana kao d.o.o. ili d.d. u Bosni i Hercegovini, te će izabrani u okviru podrške primiti jednog mentora/mentoricu iz dijaspore koji odgovara njihovim potrebama i zahtjevima. Aktivnosti uključuju učešće u konferencijama i drugim programima lokalnih partnera, te direktnu komunikaciju u kojoj će eksperti iz dijaspore prenijeti znanje, kontakte i dobre prakse prema domaćim kompanijama", stoji u Pozivu.

Aplikaciju je jednostavno popuniti OVDJE, a krajnji rok za prijave je 20. april 2024. godine.