biznis
0

Otvoren 4. sajam pčelarstva "Put zlata Bihać 2011."

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U organizaciji Saveza pčelara Unsko-sanskog kantona i Udruženja pčelara Bihać, u petak je na Gradskom trgu počeo 4. Internacionalni sajam pčelarstva i pčelarske opreme pod nazivom "Put zlata Bihać 2011.".

Ovu značajnu manifestaciju, kao i prethodnih godina, podržale su Vlada kantona i resorno ministarstvo, te Općina Bihać. Tokom sajma u narednim danima bit će organizirano nekoliko predavanja, savjetovanja i javnih tribina o temi pčelarstva i pčelinjih proizvoda, te njihovoj ulozi u ljudskom životu i očuvanju zdravlja.

Pčelare koji su danas izložili svoje proizvode i time pokazali koliko su uspjeli učiniti ove godine koja je teška za sve, posjetio je načelnik Općine Bihać Albin Muslić. Razgovarao je s njima o ovogodišnjoj proizvodnji i problemima s kojima se susreću.

Ovaj sajam je rezultat velikih napora, koji su učinjeni ove godine, kako bi se i na taj način unaprijedilo pčelarstvo, istaknuto je. Načelnik Muslić je pohvalio njihovu predanost u ovoj djelatnosti, te dodao da će Općina nastaviti podržavati ovu manifestaciju u skladu sa svojim mogućnostima.

Upravo je pčelarstvo jedna od najperspektivnijih djelatnosti u poljoprivredi, čiji je razvoj neprocjenjiv, a posebno kapaciteti u proizvodnji i preradi meda, u čemu će i Općina Bihać davati svoj doprinos, istakao je Muslić.