{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje najmodernijeg staklenika 21. juna

F
17.6.2011. u 11:25
0
0
Otvaranje najmodernijeg staklenika 21. juna
0
Otvaranje najmodernijeg staklenika 21. juna
Foto: Ilustracija
Svečana ceremonija otvaranja najmodernijeg staklenika na teritoriji zapadnog Balkana, smještenog na prvom eko-pogonu specijaliziranom za proizvodnju visokokvalitetnog organskog ljekobilja, meda i košnica, bit će održana 21. juna na platou Bišina, Općina Šekovići.
Fondacija Mozaik, uz podršku donatora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), implementira projekt “EkoBilje - Osnaživanje žena kroz organsku proizvodnju ljekobilja” ukupne vrijednosti 2,9 miliona KM.

Partneri projekta su EkoMozaik i Općina Šekovići.

Prostor bivše kasarne potpuno je promijenio namjenu i tu se sada nalazi najmoderniji staklenik na teritoriji zapadnog Balkana koji se prostire na 5.017 m2.

Kroz proizvodnju lavande i medonosnog bilja namijenjenog za ispašu pčela bit će uposleno do 100 žena iz ruralnih zajednica općina Šekovići, Živinice i Osmaci. Trenutno su uposlene 62 sezonske radnice.

Pored proizvodnje ljekobilja u stakleniku će se proizvoditi organsko povrće i voće.

Ovo je još jedan od primjera rada Fondacije Mozaik, kroz koji su moblizirani lokalni resursi, educirani i uposleni ljudi, te im pružena mogućnost da vjeruju u svoje želje i rade na njihovom ostvarenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: