{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvara se prvi McDonald’s restoran u BiH

S
14.6.2011. u 15:04
0
138
Otvara se prvi McDonald’s restoran u BiH
0
Otvara se prvi McDonald’s restoran u BiH
McDonald’s Evrope je danas najavio otvaranje prvog McDonald’s restorana u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u trećem kvartalu 2011. godine. Također, doći će do otvaranja restorana i u Banjoj Luci, koji je u fazi pribavljanja odgovarajućih dozvola lokalnih vlasti.
Restoranima u Bosni i Hercegovini upravljat će kompanije koje su vlasnici razvojne licence, te su stekle glavna franšizna prava za Državu. To su kompanije Gliese 581g d.o.o. i Dreamfoods Restorani d.o.o. Te dvije kompanije će biti odgovorne za sva kapitalna ulaganja s ciljem proširenja poslovanja i promoviranja McDonald’s brenda u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz McDonald's press ureda u Londonu.

Razvojna licenca je oblik franšize koji McDonald’s koristi više od 30 godina za razvijanje brenda na način koji uravnoteženo kombinira stručno znanje i preduzetnički duh na lokalnom nivou.

"Zadovoljstvo nam je dovesti McDonald’s novim potrošačima u Bosni i Hercegovini. Naši vlasnici razvojnih licenci raspolažu potencijalom i mogu pružiti izvanredno iskustvo u vođenju restorana i dugotrajno održivu korist za lokalnu zajednicu, zaposlenike, dobavljače i za McDonald’s brend", rekao je Steve Easterbrook, predsjednik McDonaldsa Evrope.

McDonald's Evropa je regionalni lider u maloprodaji hrane, sa oko 7.000 restorana u 39 država, koji poslužuju više od 13,6 miliona gostiju dnevno. Više od 70 posto McDonald'sovih restorana u Evropi su vlasništvo i njima upravljaju nezavisni lokalni poslovni ljudi, a format razvojnih licenci funkcionira u 14 država.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: