{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hamburger u McDonald'su će koštati 2 KM, meni do 7 KM

S
13.5.2011. u 14:59
0
217
Hamburger u McDonald'su će koštati 2 KM, meni do 7 KM
0
Hamburger u McDonald'su će koštati 2 KM, meni do 7 KM
McDonald's u Berlinu, koji je dizajnirao Philippe Avanzi
Otvaranje prvog McDonald's restorana u Sarajevu očekuje se u prvoj polovini jula, iako još nije preciziran tačan datum. Otvorenje zavisi od dinamike izvođenja građevinskih radova i završavanja finalnih radova na unutrašnjosti restorana u glavnoj sarajevskoj ulici Maršala Tita, saznaje portal Sarajevo-x.com.
Kako saznajemo, vlasnici restorana u Sarajevu nisu otkupili klasičnu franšizu, već je riječ o "development license", a čitav projekat je rađen od nule, ali po strogim standardima kompanije McDonald's.

U Sarajevu u julu, u Mostaru naredne godine

Takva praksa nije strana niti u drugim evropskim zemljama pa je od 1.400 McDonald's restorana u Njemačkoj na ovom principu otvoreno njih 1.000 dok je 400 u vlasništvu korporacije.

Restoran u ulici Maršala Tita će biti otvoren u prvoj polovini jula, dok će "drive-in" u blizini hotela Radon Plaza (ispred salona BMW-a) biti otvoren do kraja septembra. Radovi na tom lokalitetu nisu još uvijek počeli, jer se čeka izdavanje građevinske dozvole iz Općine Ilidža.

Iako se špekulisalo o otvaranju restorana u drugim gradovima, za sada je sigurno samo otvaranje McDonald'sa u Mostaru u prvoj polovini naredne godine.

U prvom McDonald's restoranu u BiH će biti zaposleno od 60 do 80 ljudi, a dio radnika je već završio obuku u Beogradu, te Austriji i Njemačkoj. U prvim mjesecima će u sarajevskom restoranu raditi i radnici koji će doći kao ispomoć korporacije i ujedno obučavati domaće radnike.

McDonald's somun

Građane najviše interesuju cijene, pa portal Sarajevo-x.com ekskluzivno donosi informaciju da će hamburger koštati dvije KM, dok će meni iznositi do sedam KM. Kako je rekao naš sagovornik, kompanija je vodila računa da cijene prilagodi džepu bh. građana pa su cijene niže nego u drugim evropskim zemljama.

Iako će ove godine u restoranu biti dostupna samo osnovna jela, naredne godine se planira uvođenje lokalnog jela. Kako tvrdi naš izvor, jelo će zadržavati somun, kao tipični bh. proizvod.

Naš sagovornik tvrdi kako je kompanija željela isključiti sve moguće neugodnosti pa tako jela neće sadržavati svinjsko meso, već će biti napravljena od piletine, govedine i ribe.

Svi posjetitelji McDonald'sa moći će uživati u 400 kvadratnih metara prostora koji će urediti francuski dizajner Philippe Avanzi koji je radio na uređenju enterijera restorana u Parizu i Berlinu. Kako saznajemo, unutrašnjost će biti dekorisana brojnim grafitima, slično poput restorana u glavnim gradovima Francuske i Njemačke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: