10 minuta od centra
520

Otkrivamo koje sadržaje donosi ROOF GARDENS, stambeno-poslovni kompleks na Trebeviću

ROOF GARDENS će biti otvoren i za eksterne posjetitelje
ROOF GARDENS će biti otvoren i za eksterne posjetitelje
Na samo 10 minuta od centra Sarajeva ROOF GARDENS donosi novi koncept življenja.

Stanari, ali i posjetitelji ovog jedinstvenog stambeno-poslovnog kompleksa pronaći će vrhunski kvalitet usluge, mir, tišinu i čist zrak bez smoga svih 365 dana u godini. Otkrivamo vam koje to sadržaje nudi ovaj kompleks i šta ROOF GARDENS čini tako posebnim i jedinstvenim u regiji, te zašto vjerujemo da će biti atraktivna lokacija za sve buduće posjetitelje.

Amila Kamenjaš, menadžerica prodaje ROOF GARDENS-a
Amila Kamenjaš, menadžerica prodaje ROOF GARDENS-a

Amila Kamenjaš, menadžerica prodaje ističe kako je ROOF GARDENS smješten na krovu grada, na samom početku crnogorične šume, te kao takav predstavlja novi simbol grada koji odiše tradicijom i elegancijom modernog dizajna i donosi evoluciju gradskog života. Osim što stanarima donosi potpuno novi doživljaj svakodnevnog života, dio sadržaja ovog kompleksa će biti otvoren i za posjetitelje, što je između ostalog i sama misija ROOF GARDENS-a, okupiti zajednicu ljudi koji dijele iste vrijednosti i ljubav prema prirodi i zdravom životu.

Mirza Karić i Amer Ćorić, Dubos Consulting
Mirza Karić i Amer Ćorić, Dubos Consulting

Kreativni dvojac iz kompanije Dubos Consulting Amer Ćorić i Mirza Karić s više od 25 godina međunarodnog iskustva u području hotelijerstva, ugostiteljstva, prodaje nekretnina i upravljanja projektima intenzivno rade na ugovaranju ključnih sadržaja i samom konceptu upravljanja objektom.

Govoreći o izboru lokacije naglašavaju kako se Trebević u posljednjih nekoliko godina kroz svoje sadržaje još čvršće uvezao sa glavnim gradom i postao gradski park koji Sarajlije i svi posjetitelji koriste tokom dana, ali i poslije radnog vremena.

"Razvoj Trebevića počeo je prije 7 godina kada je napravljen regulacioni plan za potrebe zabavnog parka Sunnyland. Pozitivna iskustva i zadovoljstvo građana Sarajeva i okolice da borave u prirodi rezultiralo je novim projektima koji doprinose evoluciji gradskog zivota. Drago nam je da smo dio svih ovih projekata i aktivnosti koji su pokretači razvoja Trebevića", ističe Mirza Karić.

ROOF GARDENS restoran sa panoramskim pogledom na Sarajevo
ROOF GARDENS restoran sa panoramskim pogledom na Sarajevo

"Projekti koji su realizovani i koji su u izgradnji napravili su sasvim novi ekosistem i dali novu vrijednost uspavanoj ljepoti Trebevića. U planu su još mnogi interesantni sadržaji u narednim godinama koji će Trebević pretvoriti u najprivlačniji dio Sarajeva, a istovremeno zadržati njegovo prirodno okruženje", ističe Amer Ćorić, te dodaje kako se na Trebević sada može stići automobilom, biciklom, žičarom, pješice, a uskoro i shuttle servisom ROOF GARDENS-a.

Uz sve to lokalna zajednica intenzivno radi na rekonstrukciji infrastrukture za kvalitetniju saobraćajnu povezanost. Ova lokacija bez stresa i saobraćajne gužve idealno je mjesto za izlazak, druženje ili poslovni sastanak, što je između ostalog i bila inspiracija za neke od sadržaja ROOF GARDENS-a.

Sadržaji su objedinjeni tako da svi oni koji se odluče kao svoj budući dom izabrati ROOF GARDENS ili koristiti neke od usluga kompleksa, tokom čitave godine imaju pristup wellness i spa, odličnoj gastronomskoj ponudi uz mogućnost treniranja na čistom zraku, ugodne šetnje ili vožnju biciklom s obitelji te druge slične sadržaje, i sve to u neposrednoj blizini svog doma. U okviru samog objekta bit će izgrađen vrtić, što predstavlja dodatnu pogodnost i vrijednost za one koji žele iskusiti ovaj novi oblik življenja što će sigurno obradovati roditelje.

"Našim stanarima, ali i svima koji se odluče koristiti prednosti našeg jedinstvnog pristupa i prirodnog okruženja Trebevića želimo kroz vrtić omogućiti da djeca odrastaju u prirodnom okruženju i dobiju visok nivo usluge, mnogo zabave i korisnih sadržaja, te nam je cilj uz podršku Dubos Consulting uspostaviti saradnju sa renomiranim upraviteljem vrtića u Sarajevu", naglašava Amila.

Bar kao mjesto okupljanja, poslovnih sastanaka i druženja
Bar kao mjesto okupljanja, poslovnih sastanaka i druženja

Dubos Consulting tim navodi da su obavljene sve pripreme za dolazak svjetski poznatog lanca restorana koji je za svoj prvi restoran u regiji izabrao upravo ROOF GARDENS. Radi se o franšizi globalnog lanca restorana koji posluje na više od 60 lokacija u svijetu i godišnje ima preko 7 miliona gostiju. Ovaj restoran imat će jedinstven pogled na Sarajevo donoseći tako potpuno novi ugođaj za večeru sa prijateljima ili poslovnim partnerima.

Wellness i gym će također biti otvoreni za javnost, te će nuditi potpuno personalizirani pristup uz ličnog trenera i savjete nutricioniste. "Cilj nam je da ROOF GARDENS donose sreću, zadovoljstvo i lični mir svakog pojedinca koji se odluči posjetiti ga", ističu naši sagovornici.

ROOF GARDENS SQUARE na kojem su planirani različiti sadržaji
ROOF GARDENS SQUARE na kojem su planirani različiti sadržaji

U konačnici, ROOF GARDENS SQUARE posebno karakteriše trg sa amfiteatrom koji će biti mjesto druženja, poslovnih i privatnih susreta, izložbi, filmskih projekcija i drugih kulturnih sadržaja. U sklopu ROOF GARDENS poslovnog segmenta, bit će dostupni tobacco/gift shop, kafeterija, concept store za uređenje doma, delikatesni market, salon ljepote, kao i poliklinika koja će nuditi različite medicinske usluge, tako da stanari imaju sve potrebne sadržaje na jednom mjestu.

Tim ROOF GARDENS-a i Dubos Consulting vam stoji na raspolaganju za više informacije o prodaji stanova ili iznajmljivanju poslovnih prostora.