Inovativna ustanova
132

Osnovan Srednjoškolski medicinski centar European Medical College

European Medical College
European Medical College
Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST) sa zadovoljstvom predstavlja European Medical College, inovativnu obrazovnu ustanovu, čiji je osnivač.

Uz osnivanje Sarajevo Medical School koji nudi studijske programe iz medicine, stomatologije i farmacije, te uspostavljanje Unimed poliklinike, srednjoškolski centar je još jedan korak kojim SSST osnažuje obrazovni sistem i daje doprinos unapređenju sektora zdravsta Bosne i Hercegovine.

Vodeći se najrelevantnijim svjetskim i međunarodnim istraživanjima, uz najsavremeniju opremu, nastavni program kreiran prema svjetskim standardima i potrebama tržišta i van granica BiH, visokostručni kadar, sa akcentom na praktičnom radu, nastojat će našim učenicima pružiti obrazovanje koje nadilazi kontekstualne, kulturne i nacionalne granice.

European Medical College
European Medical College

European Medical College nudit će sedam pažljivo kreiranih smjerova, a u školskoj 2024/2025 godini, upis je otvoren za programe:

  • medicinske sestre - tehničare/tehničarke,
  • zubne tehničare/tehničarke i
  • farmaceutske tehničare/tehničarke.

Dvojezična nastava na našem koledžu omogućava učenicima izbor između:

  • Maternjeg jezika (bosanski/hrvatski/srpski) s engleskim jezikom,
  • Maternjeg jezika (bosanski/hrvatski/srpski) s engleskim i arapskim/njemačkim jezikom.

Nastava iz kombinovanih prirodnih nauka, grafičkog dizajna, informatike i vještačke inteligencije izvodit će se na engleskom jeziku, dok će ostali predmeti biti na maternjem jeziku.

Za nastavnike i predavače uvode redovnu akademsku i stručnu evaluaciju kvalitete predavanja. Uspješnim učenicima osiguravajufinansijsku pomoć proporcionalnu trudu i uspjehu koji pokažu tokom školovanja.

Nermina Beširević, direktorica Koledža.
Nermina Beširević, direktorica Koledža.

"Polazeći od činjenice da je srednje obrazovanje pozicionirano kao segment od posebnog javnog interesa, European Medical College Univerziteta SSST odgojno-obrazovni rad zasnovat će na savremenim dostignućima nauke, tehnike i tehnologije, na modernoj pedagoškoj teoriji i praksi, humanizmu i etici, te će staviti u funkciju osposobljavanje mladih ljudi radi osiguravanja uslova za njihovu stručnu nadogradnju. European Medical College Univerziteta SSST ponudit će alternativni plan i program za sve smjerove koji će se u pojedinim segmentima razlikovati od postojećih nastavnih planova i programa koji se primjenjuju u drugim školama koje obrazuju srednjoškolski medicinski kadar", istakla je Nermina Beširević, direktorica Koledža.

Za više informacija posjetite našu web stranicu www.emc.edu.ba.

Pridružite im se u misiji stvaranja obrazovanih i samosvjesnih mladih lidera koji će oblikovati budućnost.