Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ja, para na paru, us na fukaru ! Malo mu Megamix sto ubire milione. A radnicima minimalci .. Cccc Koga li ce zaposlitti na tom zemljistu, opet neku sirotinju koja mora da radi za male pare. Grozim se na ovakve likove, kvazi hadzije !! Fujj
Kakve se kod nas igranke prave sa ovim satrologijama. Netransparentni natjecaji i ugovori o zakupu, sve po jaransko-stranackom principu. Pored toliko poljoprivrednog zemljista u drzavi koje je neiskoristeno (a u vlasnistvu je drzave i blizu prometne infrastrukuture) oni dodjeljuju u zakup poljoprivredno zemljiste na rubu gradjevinskog zemljista glavnog grada. Onda lafovi se satro bave poljoprivredom 5 godina pa srede po "pravu prece kupovine poljoprivrednog zemljista" kupovinu istog. I tu onda idemo u drugih pet godina, kroz koje se, s'obzirom na prirodne potrebe grada za expanzijom, vrsi prenamjena pomenutog zemljista a sve po istim stranacko-jaranskim principima, iz poljoprivrednog u gradjevinsko. Rezultat price je vidljiv za 10 godina kada na ogromnom gradjevinskom zemljistu niknu urbane vile i kada dunum bude vrijedio kao ovaj petogodisnji zakup. Svi se jarani namirili milionskim ciframa a ovog veselog clanka se niko vise i ne sjeca.
općina Novi grad i poljoprivreda...ajde nemoj me j..-..to će sutra neko da napravi prevaru ko da gledam
e odavno ne procitah clanak koji me je obradovao, pa prosto ne mogu da vjerujem. konacno da se zemljiste dodjeli u poljoprivredne svrhe a ne u neke betonjare. svaka cast i zelim im veliki uspjeh.
I NJ T - Ima li njih tu?
Molim Općinu Novi Grad da dodijeli i mojoj mahali 3 sijalice za ulicnu rasvijetu koju nemam 2 mjeseca
Svasta... jebeno se vracat kuci kasno noci, a rasvjeta ne radi,znam iz licnog iskustva,nikad ne znas sta moze da izleti... ;(
Pogotovo ako u tom dijelu ima lutalica a nigdje nista nema da zbrises :D
PRIKAŽI ODGOVORE (39)
Ma samo davati brze dozvole za bilo kakve svrhe! Samo neka se radi!
na kojima ce niknuti zgrade iz sjemena rastike :D
..jes al kome će ih više prodavati...nema stanova više slabo ko kupuje...ono na državnoj grbači što su već odavno kupili...a privatni sektor o tome može samo sanjati, bar ovaj malobrojni sto je ostao... ko ce to dati trgovkinji iz konzuma ba kredit od 100 000...nema šanse... lagano je stala i gradnja stambenih objekata jer i ovo što su napravili stoji poluprazno!