{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Kakanj otvorena za investitore

F
1.1.2014. u 16:39
11
22
Općina Kakanj otvorena za investitore
11
Općina Kakanj otvorena za investitore
Općina Kakanj kroz svoje razvojne planove i programe u narednom periodu nudi širok spektar pogodnosti za sve buduće investitore.
Za gradnju objekata investitorima pripada poticaj u vidu povrata novčanih sredstava od naknade koja se obračunava za rentu i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Osim toga, investitor stiče pravo oslobađanja od plaćanja naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta i komunalne naknade u periodu od pet godina od dana pribavljanja odobrenja za upotrebu objekta.

Odlukom o općinskim taksama na istaknutu firmu određeno je i umanjenje visine taksi u većini djelatnosti, te oslobađanje pojedinih taksenih obveznika u potpunosti ili za određeni period.

Obveznici koji su počeli sa obavljanjem registrirane djelatnosti u toku tekuće godine oslobađaju se plaćanja takse na istaknutu firmu za tu godinu.

Pored ovog oslobađanja, od obaveze plaćanja takse oslobođena su pravna i fizička lica, koja registriraju proizvodne djelatnosti, za prvu godinu u cjelokupnom iznosu, a za drugu godinu 50 posto od ukupnog iznosa taksene obaveze.

Kod pokretanja poslovanja u kakanjskoj općini stiču se i brojna druga prava i pogodnosti koja omogućuju lakše poslovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: