Za sve kreativce
609

Online platforma za prodaju unikatnih bh. proizvoda Amre Silajdžić-Džeko u ponoć počinje s radom

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Platforma Orea, prva online platforma za prodaju isključivo ručno rađenih, kvalitetnih proizvoda, suvenira, originalnih radova i umjetnina, u ponoć počinje s radom.

Orea tim je prepoznao zatjeve tržišta i rastući broj kreativnih ljudi i malih manufaktura u cijeloj regiji i napravio pametnu projektnu arhitekturu koja, u svojoj osnovi, pravi svojevrsnu online komunu kreativaca, hobista, proizvođača, umjetnika, kreatora - svih onih koji su već pokrenuli ili tek pokreću male i velike poslove i proizvodnje, a namijenjena je proizvođačima i kupcima.

"Od danas, nijedan kreativac iz Bosne i Hercegovine, iz Hrvatske, Srbije, iz regije nije sam. Od danas, svaki kreativac ima nas kao podršku. Već od sutra na OREA platformi možete naći više od 250 unikatnih proizvoda iz 58 trgovina, a u narednom periodu, što nam je velika želja, imat ćete na hiljadu i hiljadu proizvoda i na stotine i stotine trgovina", rekla je Amra Silajdžić-Džeko.

Na primjer, želite li naočale koje su izrađene od recikliranog drveta, dovoljno je da ključne riječi unesete u pretraživač platforme. Ili, ako ste se odlučili baviti dodatnom djelatnošću i vještom rukom proizvodite neobičan i dopadljiv nakit, OREA će omogućiti da se pridružite zajednici i iznimno jednostavno za šta vam nije potrebno posebno predznanje o web alatima, otvorite svoju vlastitu online trgovinu.

Dakle, bilo gdje da se nalazite na vrlo jednostavan način i uz pomoć nekoliko klikova možete kupiti svoj artikl, no shop možete otvoriti samo ako ste iz neke od zemalja regiona (BiH, Srbija i Hrvatska).

Cilj projekta bio je da se regionalnim kreativcima obezbijedi mogućnost izvoza njihovih prozivoda.

"Smatram da je platforma Orea već dugo potrebna svima koji se bave ručnim radom i proizvodnjom unikatnih radova. U savršeno vrijeme su se poklopile naše priče jer sam tražila način kako osvojiti tržiste van BIH. Prije svega, prepoznala sam odličan tim koji se posvetio Orei i sigurna sam da uz njihovu pomoć moje Pepetuske će stići na kraj svijeta", rekla je Maja Gerin jedna od registriranih na ovom siteu.

Osobe koje su idejni tvorci ovog prve online platforme za prodaju isključivo ručno rađenih proizvoda su: Amra Siljadžić-Džeko, Ajla Fijuljanin, Kerim Kalamujić, Senita Slipac i Ajna Ključanin.