{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okončan projekt rekonstrukcije distribucije

S
16.9.2011. u 13:47
0
0
Okončan projekt rekonstrukcije distribucije
0
Okončan projekt rekonstrukcije distribucije
Elektroprivreda BiH (Sarajevo-x.com)
U Elektroprivredi BiH okončan je 40,2 miliona KM vrijedan Projekt rekonstrukcije distribucije - POWER IV koji je finansiran kreditima Evropske banke za obnovu i razvoj, a od čega je EPBiH izdvojila 3,2 miliona KM vlastitih sredstava.
Ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja elektrodistributivne mreže, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih transformatorskih stanica, nabavka brojila električne energije i druge sekundarne opreme nove tehnološke generacije.

Realizacija kredita omogućila je modernizaciju elektroenergetske mreže i distributivnih usluga, od čega će korist imati kompanije, stanovništvo i privredu u cjelini. Značajno je smanjen broj i trajanje beznaponskih pauza, kao i broj kupaca koji imaju loše naponske prilike.

Projekt izgradnje i modernizacije elektrodistributivne infrastukture je prvi veći kreditni program u djelatnosti distribucije električne energije u JP Elektroprivreda BiH koji obuhvata rekonstrukciju i izgradnju elektrodistributivnih objekata na području distribucija Zenica, Sarajevo, Mostar, Tuzla i Bihać sa ciljem da se obezbijedi povećanje sigurnosti, pouzdanosti i kvaliteta isporuke električne energije kupcima kao i smanjenje gubitaka električne energije i povećanje efikasnosti rada elektrodistributivnog sistema.

Projekt rekonstrukcije distribucije koji se finansira iz kredita EBRD realizuje se u sve tri elektroenergetske kompanije u BiH kroz odvojene pojedinačne programe, ali sa istim ciljem da se pospješi ujednačavanje standarda u elektrodistributivnom sektoru u BiH i da se u sve tri kompanije doprinese stvaranju tehničko-tehnoloških pretpostavki za uspješno obavljanje funkcije „javnog servisa“ u skladu sa zakonskim propisima i reguliranim obavezama prema kupcima električne energije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: