{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za razvoj elektroenergetskog sistema 54, 5 miliona KM

S
20.10.2011. u 11:49
0
2
Za razvoj elektroenergetskog sistema 54, 5 miliona KM
0
Za razvoj elektroenergetskog sistema 54, 5 miliona KM
Elektroprivreda BiH (Sarajevo-x.com)
Elektroprivreda BiH će do 2013. godine u razvoj elektroenergetskog sistema na području Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Sarajevskog, Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona investirati dodatnih 54,5 miliona KM.
Projekt izgradnje i modernizacije elektroenergetske infrastukture koji se finansira iz kreditnog aranžmana sa Evropskom investicionom bankom (EIB) nastavak je ulaganja u izgradnju i modernizaciju elektrodistributivne mreže, rekonstrukciju i izgradnju elektrodistributivnih objekata sa ciljem povećanja sigurnosti, pouzdanosti i kvaliteta isporuke električne energije kupcima kao i smanjenja gubitaka električne energije i povećanja efikasnosti rada elektrodistributivnog sistema.

Realizacijom planiranih investicija dodatno će se poboljšati naponske prilike, smanjiti broj i trajanje beznaponskih pauza i omogućiti nova priključenja industrijskih potrošača, pogona male privrede i domaćinstava na elektrodistributivnu mrežu Elektroprivrede BiH, što ima direktan utjecaj na razvoj privrede te socijalnu stabilnost države.

Realizacijom ovih investicija stvaraju se tehničko-tehnološke pretpostavke za uspješno obavljanje funkcije "javnog servisa" u skladu sa zakonskim propisima i reguliranim obavezama prema kupcima električne energije.

Kreditni aranžman sa Evropskom investicionom bankom je drugi veliki kreditni program u djelatnosti distribucije električne energije u EPBiH čija relizacija je počela nakon što je uspješno okončan projekt Power IV- program rekonstrukcije distribucije u vrijednosti od 40,2 miliona KM a koji je finansiran kreditima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: