{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan sastanak o eksproprijaciji zemljišta za dionicu 5C

S
5.8.2011. u 16:16
0
0
Održan sastanak o eksproprijaciji zemljišta za dionicu 5C
0
Održan sastanak o eksproprijaciji zemljišta za dionicu 5C
Sastanak u Odžaku
U Općini Odžak je održan radni sastanak kojem su prisustvovali v.d. direktor JP Autocesta FBiH Ensad Karić i načelnik Općine Odžak Luka Jurić, te predstavnici službi za imovinsko-pravne odnose. Tema razgovora bile su konkretne aktivnosti vezane uz eksproprijaciju zemljišta i nekretnina za izgradnju dionice koridora 5C Svilaj – Odžak.
Odlukom Vlade FBiH V broj 265/10 od 01.02.2010. godine ("Službene novine FBiH", broj 19/10) utvrđen je javni interes za izgradnju autoceste na trasi koridora 5C i za dionicu Svilaj - Odžak. U skladu sa zakonskim procedurama 2. i 3. augusta 2011. godine u sredstvima informisanja je objavljen Javni oglas o početku postupka eksproprijacije.

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić upoznao je prisutne sa do sada urađenim pripremnim aktivnostima na dionici Svilaj - Odžak.

Također, dogovoreno je da se Javna prezentacija Zakona o eksproprijaciji FBiH održi dana 5. septembra 2011. godine u 12 sati u prostorijama Društvenog doma u Donjem Svilaju, Općina Odžak, te su predstavnici mjesnih zajednica odnosno katastarskih općina obuhvaćenim pojasom eksproprijacije preuzeli obavezu da pozovu građane, vlasnike i posjednike nekretnina da se u što većem broju odazovu na prezentaciju na kojoj će pored Zakona o eksproprijaciji biti prezentiran i cijeli projekat dionice Svilaj -Odžak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: