biznis
153

Promo / Održan prvi "Innovation day" u organizaciji AS Holdinga

U kongresnoj dvorani Hotela Hills u Sarajevu upriličena je svečana dodjela certifikata uposlenicima članica AS Holdinga povodom prve faze internog projekta "Inovacije i uštede" koji je započeo početkom ove godine.

Ovo je ujedno bio i povod da se uposlenicima za najinovativnije prijedloge uruče i nagrade. "Innovation day" obilježen je cjelodnevnim sadržajnim programom u kojem su učestvovali inspirativni govornici prenoseći svoja iskustva, savjete i ideje iz sfere inovacija u poslovanju.

Pored svečane dodjele uposlenici grupacije premijerno su degustirali inovativne proizvode jedne od članica koje će se pod markicom "novo" uskoro naći na bh. tržištu. Govornici Jan Kulenović, direktor Inkubatora društvenih inovacija "Munja" i Edin Mehić, vlasnik kompanije "Kolektiv" istakli su značaj inovacija u savremenom konkurentnom poslovnom okruženju, koje su od presudnog značaja za uspjeh svake kompanije. Projektni tim AS Holdinga organizirao je i grupni rad sa zadacima, koji je dodatno motivirao prisutne da svojim kreativnim idejama, inovativnim duhom i prijedlozima dođu do jedinstvenih rješenja.

"Ponosan sam na činjenicu da je AS Holding zajedno sa svim članicama spremno prihvatio izazove inovativnog poduzetništva i da smo saglasni sa činjenicom da se bez inoviranja u sve segmente poslovanja ne može u potpunosti odgovoriti zahtjevima tržišta. Ovo je tek početak onoga što planiramo razvijati u budućnosti jer imamo ideje i planove koji bi trebali pokrenuti jedan potpuno novi sistem i pravac našeg djelovanja" – izjavio je ovim povodom predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić.

Svrha projekta "Inovacije i uštede" je jedan od koraka kretanja ka četvrtoj industrijskoj revoluciji (Industry 4.0) iz oblasti funkcionalne proizvodnje hrane, inovacija u hrani, tehnologije i brendova. Strategija iz koje je proizašla ideja o projektu jeste biti među prvih pet proizvođača hrane u jugoistočnoj Europi. Upoznati sa činjenicom da će transformacije ka novoj revoluciji donijeti dobro samo onima koji su sposobni za inovaciju i prilagođavanje, AS Holding je prezentirao nove alate metodologije za razvoj brendova i proizvodnje hrane.
Na prvom eventu „"Innovation day" učestvovale su sve članice AS Holdinga: Klas, Vispak, AS Jelah, Sprind, AC Food, Oaza, Napredak, Fortitudo, Mak Zara, Svjetlostkomerc, Solana Tuzla, Mlin i pekara dd Ljubače-Tuzla, Vegafruit, P Trade.