Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo Ruši niko nije iznad drzave u ovih zadnjih par dana idemo u nekom pozitivnom smjeru hapsenja i polazivanja zuba od strane drzave gradjanim se odmah osjeca sigurnijim 👏👏👏👏
@Poluhigins1 Pa naravno da ce biti odbijena zalba koja je apsurdna i smijesna!Obicnom laiku je jasno da se je na taj nacin pokusao ostvariti profit,vlastiti cilj,unazaditi i ZAKOCITI projekat prve transferzale!Pa jasno je svima da se razne opstrukcije rade na stetu kasnjenja sa izgradnjom,ali ovaj out vam nece uspjeti!Mnogo je vise sloznih ruku koji iz dana u dan guraju ovaj vazan za sve nas projekat!
@Poluhigins1 Sad treba udariti kontra tuzbu Penny-u i jos ih po dzepu opaliti!Nece se ovdje dopustiti da se gradani dovedu u los polozaj niti da se udara po njima.Evo ima ko ce stati iza njih.Bravo za Opcinu,vladu,premijera!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
SDA na aparatima...
citam komentare pa sam sokirana. uglavnom, rusilacko raspolozenje a niko nije upoznat sa detaljima situacije. osudjujete i jednu i drugu stranu, pominjete period od čak 40 godina unazad, strahoba. "javni interes opstine centar?" pa ko cini tu opstinu, valjda ljudi. sacekajte rasplet pa onda mrzite, kritikujte..... za naknadu vrijednosti regularno izgradjenog objekta dobice ih na sudu, kad tad,a onda se pitajte ko ce to platiti.
Ja mislim da objekti penija i okolni mogu imati samo privremenu dozvolu ako neko u međuvremenu nije nešto mutio jer se za taj i predhodni projekat vezan za tunele zna 30tak godina.
Trasa Prve transverzale je utvrdjena jos prije 40 godina, ali i pored toga je fima Penny od opstine Centar dobila odobrenje za gradjenje objekta od 8 000 m2 na trasi ove transverzale. Poslije je Penny bez odobrenja izgradio jos 4000 m2. Objavite ko je bio nacelnik opstine Centar kada je Penny dobio odobrenje za gradjenje ovih 8000 m2.
Kad se male ruke slože,sve se može!
Ma sve je što nelegalno odmah rušiti.Gradani ovog grada više nemaju vremena za čekanje.
Prva transverzala je jedan od najznačajnijih projekata koje u posljednje vrijeme radi Općina Centar zajedno sa Vladom Kantona i zato što prije se trebaju ukloniti sve prepreke kako bi se mogli izvoditi radovi izgradnje i da bi što prije se riješili silnih kolona prema izlazi iz grada.Puna podrška.
KAKO je PENNY stekao vlasništvo nad zemljištem i objektima, čiji vlasnik su bile ŽELJEZNICE FBiH, a znalo se još prije 40 godina za trasu puta !!!
Direktore Almedine Kadricu KARMA JE KURVA.Zapitas li se koliko je radnika koje su se razbolili dobili otkaz pa cak i onih koji su ostali invalidi na poslu a Vi im dali otkaz..koliko se trudnica nije uspjelo ni obradovati djetetu jer su znale da ih ceka otkaz,dobro se zapitajte sto Vam se neke stvari dogadjaju i gdje ste pogrijesili.Zao mi je radnika a on i ostali celnici firme zasluzuju da propadnu jer samo gledaju svoj interes i svoj dzep.
@nona19 memo može predložiti, ali konačne odluke donose big bossovi, koji i memi mogu da se "zahvale" na radu i trudu ukoliko ne bude radio po njihovom. Činjenica da godišnje preko 100 ljudi ode iz penny-ja (što daju ili dobiju otkaz) dovoljno govori sama za sebe.
Lično sam slušao Elmedina kad je za svog radnika koji je dao otkaz, i taj radnik je zaista bio dobar i lojalan radnik rekao, "trebao sam se govana davno riješiti". Tad sam vidio kakav je to karakter i čovjek, i sad plačete za radnicima i neka Vam tako i bude.
Firma koja na svaki mogucia nacin mobinguje i krsi prava radnika sad ide u kontru drzavi i narodu koji se potuca auto na auto i satima stoji u redovima i guzvama da izadje iz grada
Btw, treba i ovaj Penny bojkotovati, jer je prekrsio zakon i izgradio trgovinu nelegalno. Da smo narod kojemu je imalo stalo do pravde i postivanja zakona ove drzave to bi i uradili, ali posto smo stoka i posto nas nije briga za takve stvari, nije ni cudo sto nam je BDP na nivou africkog.
Rusi nova Vlada sav kriminal i smece koje je kriminalna SDA ostavila u zadnjih 20 godina, a pri tom se krila iza Boga i religije non stop prodavajuci lazni moral, njihov najpoznatiji brend. Bravo Vlada KS!
Super, prebacite u trechu brzinu.
Peny peny peny must be funny. Pa nije cudo da je odbijeno kada je cijeli projekat proveden po svim procedurama.
Sta ovaj Peni hoce. Treba njima svima neki idiot a ne nas nacelnik koji je profesor u svakom smislu. Sta bi htjeli nekog seljacinu kao sto su i oni.
Evo neka neko objasni kako je moguće graditi poslovni objekat onih dimenzija itd i željezničkom pojasu...