Porezna uprava FBiH
0

Od sutra prodaja imovine poreznih obveznika

FENA
Porezna uprava Federacije BiH-Kantonalni porezni ured Mostar će 15. oktobra izvršiti javnu prodaju zaplijenjene imovine pet poreznih obveznika "Bagrem" d.o.o, SOR G.T "Plast", "Studio 7" STR "Grazie" i "Studio Concept" radi izmirenja dužnih poreza.

Prodaja zaplijenjene imovine bit će izvršena u Kantonalnom poreznom uredu Mostar u ulici Ante Starčevića b.b.

U okviru aukcije na prodaji bit će imovina poreznog obveznika "Bagrem" d.o.o. i to: stan u Jablanici, stolovi i stolice, ugostiteljski šank, vitrine, ako i ostale mašine za ugostiteljstvo čija je ukupna procijenjena vrijednost 139.220 KM.

Od imovine poreznog obveznika SOR "G.T. Plast" prodaje se teretno vozilo u vrijednosti od 6.500 KM, a od imovine poreznog obveznika "Studio 7 d.o.o" na prodaji su: stolovi, stolice, klima-uređaj, skeneri, printeri, računari, grafičke radne stanice i ostala računarska oprema u vrijednosti od 56.473 KM.

Na prodaji je i imovina STR "Grazie" Mostar i to: trgovačke police, rashladna vitrina, pultovi, vaga i ostala oprema u vrijednosti od 16.200 KM.

Od imovine poreznog obveznika "Studio Concept" prodavat će se: stolovi, telefoni, telefonska centrala, alarm centrala, police, te ladica za novac u vrijednosti od 2.600 KM.

Istog dana u Kantonalnom poreznom uredu Zenica u 13.00 sati bit će održana javna prodaja građe zaplijenjene u toku inspekcijskog nadzora. Prodaja će biti u prostorijama Kantonalnog poreznog ureda Zenica u ulici Zmaja od Bosne 57, a na prodaji je građa i to bijeli bor 62 kubika i hrast 53,72 kubika u ukupnoj vrijednosti od 25.640 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.