{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prodata imovina u vrijednosti od 305.000 KM

F
8.1.2010. u 19:10
0
0
Prodata imovina u vrijednosti od 305.000 KM
0
Prodata imovina u vrijednosti od 305.000 KM
Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Mostar izvršio je danas javnu prodaju imovine poreznih obveznika “Putnik” d.o.o. Prozor - Rama u vrijednosti od 303.000 KM, radi namirenja dužnih javnih prihoda.
Kako je saopćeno iz Porezne uprave FBiH, prodate su nekretnine i to tri poslovna objekta sa dvorištem i zemljište, dok su za kupovinu autobusa, dostavljene ponude ocjenjene neprihvatljivim zbog nerealnih ponuđenih cijena.

Od imovine poreznog obveznika “Tomy” d.o.o. prodato je teretno motorno vozilo po cijeni od 2.000 KM, kao i dio inventara za caffe “Famani” d.o.o.

Na prodaji je bila i imovina poreznih obveznika “Marisol” d.o.o. i “Zgo” d.o.o za koju nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava FBiH naglašava da je nažalost primorana da dužne obaveze iz ranijih godina naplaćuje i prinudnim putem od svih poreznih obveznika koji ne izmire svoje obaveze u propisanim rokovima, u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i drugim podzakonskim aktima.

Za preostalu imovinu navedenih poreznih obveznika dužnika nije bilo zainteresiranih ponuđača.

U postupku prinudne naplate vrši se pljenidba pokretne i nepokretne imovine, a zatim prodaja u cilju izmirenja dužnih javnih prihoda iz cjelokupne imovine dužnika kao krajnje mjere u svim slučajevima nakon što se iscrpe svi načini naplate poreznih obaveza koje nisu izmirene u propisanim rokovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: