Najniža cijena već od 54 KM
0

Od maja jeftini avionski letovi na relaciji Tuzla – Malmo

Klix.ba
Od 31. maja svi zainteresirani će moći avionom po relativno niskoj cijeni putovati iz Tuzle u Malmo u Švedskoj.

Wizz Air, kao najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi objavio je danas skori početak letova prema Bosni i Hercegovini, otvarajući novu rutu iz Tuzle za Malmo. Letovi će biti organizirani dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, a Wizz Air očekuje da preveze preko 30.000 putnika u prvih 12 mjeseci. Poslujući na način prijenosa operativnog uspjeha na klijente i to u vidu niskih cijena karata, Wizz Air je objavio da će najniža cijena karte na ovoj ruti biti već od 54,00 KM.

Dodajući Bosnu i Hercegovinu rastućoj mreži ruta, Wizz Air sada operira preko 260 ruta, u 31 državi i pruža sigurnost zračnih operacija milionima svojih putnika, veoma niske cijene i prijateljski odnos pružanja usluga svojim klijentima.

"Wizzair je presretan da može objaviti građanima BIH novu destinaciju iz Tuzle. Ovo je početak novog poglavlja u historiji avijacije BIH. Tijesno radeći na lansiranju naše prve niskotarifne rute iz BIH sa našim partnerom aerodromom Tuzla, potvrđujemo našu uvjerenost u mogućnosti Tuzlanske regije da privuče turizam i da generira veoma potreban niskotarifni vid zračnog prometa. Švedska je postala jako bitna zemlja u procesu predstavljanja i širenja vlastitog turističkog potencijala prema drugim evropskim zemljama i mi se nadamo da će ova nova ruta iz Malmoa privući Švedske putnike, dok u isto vrijeme omogućava pristupačne cijene putovanja avionom stanovnicima regije Tuzla i šire. Sa cijenama povratne karte već od samo 54,00 KM ostaje Vam da što prije rezervišete Vašu kartu na wizzair.com", kazao je Daniel de Carvalho, direktor korporativnih komunikacija Wizz Aira.

Pomoćnik ministra za saobraćaj u Vladi Tuzlanskog kantona, Nenad Lukanović je istakao opredjeljenost Ministarstva trgovine, turizma i sobraćaja odnosno Vlade Tuzlanskog kantona da stvori neophodne pretpostavke za nesmetano funkcionisanje aerodroma, "jer je razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla jedan od strateških ciljeva Vlade Tuzlanskog kantona".

Sa tim ciljem u prethodnom periodu su intenzivirane aktivnosti na prevazilaženju sadašnjeg stanja i dovođenju J.P. Međunarodni aerodrom Tuzla do samoodrživosti, a potom i u poziciju da bude generator privrednog razvoja TK i šire, što se može realizovati otvaranjem linija u aviosaobraćaju, a što će se i dogoditi u bliskoj budućnosti, odnosno 31. maja, kao i sa realizacijom strateškog projekta "MAT - Regionalni Cargo centar sa AIRPARKOM".

"Ovo je ogromna prilika koju smo čekali i na kojoj smo intenzivno radili sa našim dragim partnerom Wizzair-om nekoliko godina. Wizzair će donijeti priliku za značajan razvoj privrede i turizma ove regije pa i šire", kazao je generalni direktor J.P. "Međunarodni aerodrom Tuzla" Enver Jukanović.

Inače, Wizz Air je najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi operirajući flotu od 40 aviona tipa Airbus 320 sa 16 baznih aerodroma, sa preko 260 ruta povezujući 92 destinacije u 31 državi.