biznis
1

Novi letovi iz Tuzle: Do Bazela karta, takse i rezervacija za 27,99 eura

Piše: D. Brkić
Foto: Raimond Spekking/CC-BY-SA-4.0 (via Wikimedia Commons)
Foto: Raimond Spekking/CC-BY-SA-4.0 (via Wikimedia Commons)
Nakon što je prošle sedmice obznanjen dogovor JP Međunarodni aerodrom Tuzla i kompanije Wizzair, odnosno nakon što je dogovorena avionska linija Tuzla - Malme po cijeni od 54 KM, danas je dogovorena i linija ka švicarskom Bazelu po cijeni od 27,99 eura u koju su uračunati karta, takse i rezervacije.

Najavljeno je kako svi zainteresovani od juna 2013. godine mogu iz Tuzle letjeti ka Malmeu i Bazelu po izuzetno popularnim cijenima, a letovi će biti organizovani dva puta sedmično. Prvi let za Bazel najavljen je za 15. juni 2013. godine.

"Smatramo da će šira regija profitirati u oblasti privrede i turizma zahvaljujući uspostavljenim linijama prema Švedskoj i Švicarskoj. Očekujemo da ćemo u prvoj godini prevesti oko 60.000 putnika. Također, očekujemo da će otvaranje letova pomoći razvoju privrede i turizma te da će to proizvesti otvaranje radnih mjesta”, kaže Daniel de Carvalho, direktor Korporativnih komunikacija Wizzaira.

Wizzair je, prema riječima Envera Jukanovića, u Tuzlanskom aerodromu vidio jakog partnera za razvoj saobraćaja.

"Međunarodni aerodrom Tuzla pozdravlja otvaranje dviju linija ka međunarodnim destinacijama po niskim cijenama, prvenstveno zbog potencijalnog razvoja turizma u našoj regiji", naveo je direktor aerodroma Enver Jukanović.

Wizzair je najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa flotom od 40 aviona tipa Airbus 320, sa 16 baznih aerodroma i sa više od 270 ruta kojim povezuje 93 destinacije u 32 države svijeta. Kompanija ima 1.500 uposlenika, a u 2013. godini planiraju da prevezu 13,5 miliona putnika.