biznis
0

Od decembra aviolinija Banja Luka - Beograd, karta 79 eura

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Avioprevoznik Air Serbia uvest će od 1. decembra redovnu dnevnu liniju na relaciji Banja Luka – Beograd.

U zimskom periodu polazak iz Beograda za Banju Luku predviđen je za 14:00 sati sa dolaskom u 14:55, dok je polazak iz Banje Luke u 15:25 sati sa dolaskom u Beograd u 16:20.

U toku ljetnog perioda planirana su dva talasa – prijepodnevni i večernji, tako da su utorkom, četvrtkom i subotom polasci iz Beograda u 8:00 sati, a iz Banje Luke u 10:45, dok su ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom polasci iz Beograda u 18:40 sati, a iz Banje Luke u 21:35.

Predstavnica kompanije Air Serbia Mirela Burda rekla je da će se ovakvom redom letenja hvatati velika lepeza destinacija iz Banje Luke ka Evropi, Australiji, Aziji i Americi.

Među konekcijama Banje Luke sa tranzitom u Beogradu su Amsterdam, Kopenhagen, Prag, Moskva, Milano, Štokholm, Brisel, Berlin, Dizeldorf i Rim, dok su od vanevropskih Abu Dabi, Šangaj, Sidnej i Melburn.

Burda je dodala da su u toku organizacione pripreme da se postavi i autobuska linija od banjalučkog aerodroma do centra grada.

Prema njenim riječima, od 12. do 19. novembra u ponudi Air Serbia je povratna karta na liniji Banja Luka – Beograd po cijeni od 79 eura za jednu i 109 eura za dvije osobe, za period putovanja do kraja marta.

Direktor banjalučkog aerodroma Miroslav Janjić rekao je da je ova saobraćajna ustanova spremna da podrži redovno odvijanje linije sa Beogradom, ali je apelovao da i institucije to učine kako bi linija dobila komercijalni karakter, za šta, kako je rekao, ima prostora.

Air Serbia raspolaže trenutno flotom od 10 aviona Boeoing 737 i četiri aviona ATR, dok se u toku zimske sezone očekuje njihova zamjena sa 10 aviona Airbus.

Do juna naredne godine očekuje se dupliranje frekvencija sa 73.000 sjedišta na 670 letova nedjeljno ka 40 destinacija.

U Air Serbia planiraju četiri talasa polijetanja, dok će glavne evropske biznis metropole biti povezane sa jednim ili dva leta dnevno.

Prezentaciji kompanije Air Serbia u Banjoj Luci prisustvovao je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović.