Privreda
9

BH Airlines ponovo uspostavio liniju Sarajevo - Beograd

Klix.ba
Nova aviolinija BH Airlinesa na relaciji Sarajevo-Beograd počela je s radom danas. Avioni BH Airlinesa će na ovoj liniji saobraćati četiri puta sedmično i to ponedeljkom, utorkom, četvrtom i subotom u zimskom redu letenja.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u 06:00 sati (check in se zatvara u 05:30 sati) dok su letovi sa Međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla" u pravcu Sarajeva u 08:15 sati. Cijena povratne aviokarte je već od 98 eura s uključenim taksama, osim naknade za izdavanje karte.

Nakon prekida letenja u maju 2011. godine, aviokompanija BH Airlines vraća se na tržište Srbije povezana jakim komercijalnim ugovorom (code share) sa novonastalom kompanijom Air Serbia koja je proizašla iz bivšeg avio prevoznika Republike Srbije Jat Airwaysa što znači da će i Air Serbia imati u zakupu određen broj sjedišta na letu bh. kompanije.

Ugovor koji je potpisan prije deset dana otvara mogućnost jačeg povezivanja dva prevoznika sa raširenom mrežom unutar Evrope prema: Amsterdamu, Parizu, Rimu, Dizeldorfu, Frankfurtu, Briselu, Londonu, Beču i ostalim destinacijama Air Serbia.

U narednom periodu, BH Airlines će putnicima na novom redizajnu web-stranice ponuditi usluge rezervisanja hotela i rent a car usluga preko renomiranih svjetskih brendova boooking.com i Avis.