Prijavite se
61

Obrazovanje po mjeri izvrsnosti: Od 5. aprila počinju prijemni ispiti za dvojne diplome iz BiH i UK

SSST
SSST
Jedna od najtežih odluka za srednjoškolce jeste odabrati univerzitet i studijski program. Na SSST-u tu odluku olakšavaju nudeći izuzetne akademske programe koji pariraju najboljim u svijetu.

Ove godine, obilježava se 20. godina saradnje sa Univerzitetom u Buckinghamu ( Velika Britanija) odakle diplomanti dobijaju dvojne diplome, što od samog početka predstavlja značajan iskorak ne samo u njihovom akademskom napredovanju, već i mobilnosti i profesionalnoj konkurentnosti.

Svi SSST programi temelje se na najvišim standardima u odabiru akademskog osoblja, naučne i istraživačke infrastrukture te na interdisciplinarnom i inovativnom obrazovnom procesu koji potiče sticanje savremenih vještina i napredno znanje. Više od 90% studenata SSST-a nalazi zaposlenje u prestižnim poslovnim okruženjima ili pokreće vlastite start-up projekte u roku od šest mjeseci od završetka studija.

Potencijalni kandidati za programe sa dvojnom diplomom mogu se prijaviti na odsjeke Kompjuterskih nauka, Ekonomije i biznisa, Međunarodnih odnosa i diplomatije, te Dizajna i razvoja videoigara. Svi studijski programi izvode se na engleskom jeziku, sa njemačkim kao obaveznim stranim jezikom.

SSST je jedini privatni univerzitet u regiji sa potpuno akreditovanim programom u oblasti medicine, uz odsjeke za stomatologiju i farmaciju. Visoko konkuretan program usmjeren je na kliničku praksu i rad na najsavremenijoj laboratorijskoj opremi, uz mogućnost pripreme za USMLE ispite, za one koji svoju medicinsku karijeru namjeravaju nastaviti u SAD-u.

Prvi prijemni ispit za upis u novu akademsku godinu, održat će se 5. aprila, a prijave su još uvijek otvorene. Sve važne informacije i uputstva koja se tiču procesa prijava, kao i aplikacije za stipendije, kandidati mogu pronaći ovdje.

Možete stupiti u kontakt s SSST-om putem e-maila [email protected] ili pozivom na broj telefona 033 975 002 te saznati više informacija o svim studijskim programima, ili dogovoriti posjetu Univerzitetu.