Otvoren do 15. aprila
4

Objavljen tender za gradnju graničnog prijelaza Svilaj i mosta na Savi

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Uprava za indirektno oporezivanje BiH objavila je danas međunarodni tender za izvođenje radova na izgradnji dionice autoceste Svilaj - Odžak, graničnog prijelaza Svilaj i međudržavnog mosta na rijeci Savi.

Prema uslovima tendera, ponuđači moraju zadovoljiti minimalne finansijske i tehničke kriterije, između ostalih, prosječni godišnji promet od 27 miliona u posljednje tri godine.

Također, ponuđač mora dokazati da ima na raspolaganju likvidnu imovinu koja je dovoljna za pokrivanje novčanog toka izgradnje za ugovor za period od 4 mjeseca, procijenjenih na najmanje 4,5 miliona KM te iskustvo glavnog izvođača u obavljanju sličnih poslova, u vrijednosti od najmanje 10 miliona KM u posljednjih pet godina.

Sve ponude moraju biti praćene garancijom tendera od 200.000 KM, a rok za prijem ponuda je 15. april, kada će biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača koji odluče da prisustvuju.

Iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH nedavno su za Klix.ba kazali da će most na rijeci Savi kod Svilaja biti završen u drugoj polovini godine, ali da neće biti u funkciji dok ne bude izgrađen granični prijelaz.

U susjednoj Hrvatskoj prijelaz će biti gotov za dva mjeseca, dok na bh. strani gradnja tek počinje za tri mjeseca. Iz UIO BiH tvrde da će most biti u funkciji čim se završi.