{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen novi priručnik za poslovanje udruženja i fondacija u BiH

F
21.5.2012. u 12:12
0
1
Objavljen novi priručnik za poslovanje udruženja i fondacija u BiH
0
Objavljen novi priručnik za poslovanje udruženja i fondacija u BiH
Foto: Ilustracija
Centar za promociju civilnog društva (CPCD), u saradnji sa revizorsko-konsultantskom kompanijom Deloitte iz Sarajeva i uz finansijsku podršku USAID-a, izdao je Priručnik za finansijsko, računovodstveno i porezno poslovanje za udruženja i fondacije u BiH.
U priručniku su pojašnjene teme neophodne za svakodnevni rad udruženja i fondacija koje djeluju na području BiH, poput aktuelnog finansijskog, računovodstvenog, poreznog, pravnog i normativnog okvira, zatim računovodstvo i finansijsko izvještavanje, porezi i doprinosi, radni odnosi, obligacioni odnosi, upravljanje, kancelarijsko poslovanje, fiskalizacija itd.

Finalnom izdanju Priručnika predhodila je prezentacija u pet gradova BiH (Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i Bihaću).

Osnovna svrha ove serije radionica bila je predstaviti trenutno finansijsko, računovodstveno i porezno poslovanje za udruženja i fondacije u BiH te identificirati ključna pitanja koja, eventualno, nisu bila obuhvaćena radnom verzijom Priručnika, saopćeno je iz Centra za promociju civilnog društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: