{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen novi priručnik za poslovanje udruženja i fondacija u BiH

F
21.5.2012. u 12:12
0
1
Objavljen novi priručnik za poslovanje udruženja i fondacija u BiH
0
Objavljen novi priručnik za poslovanje udruženja i fondacija u BiH
Foto: Ilustracija
Centar za promociju civilnog društva (CPCD), u saradnji sa revizorsko-konsultantskom kompanijom Deloitte iz Sarajeva i uz finansijsku podršku USAID-a, izdao je Priručnik za finansijsko, računovodstveno i porezno poslovanje za udruženja i fondacije u BiH.
U priručniku su pojašnjene teme neophodne za svakodnevni rad udruženja i fondacija koje djeluju na području BiH, poput aktuelnog finansijskog, računovodstvenog, poreznog, pravnog i normativnog okvira, zatim računovodstvo i finansijsko izvještavanje, porezi i doprinosi, radni odnosi, obligacioni odnosi, upravljanje, kancelarijsko poslovanje, fiskalizacija itd.

Finalnom izdanju Priručnika predhodila je prezentacija u pet gradova BiH (Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i Bihaću).

Osnovna svrha ove serije radionica bila je predstaviti trenutno finansijsko, računovodstveno i porezno poslovanje za udruženja i fondacije u BiH te identificirati ključna pitanja koja, eventualno, nisu bila obuhvaćena radnom verzijom Priručnika, saopćeno je iz Centra za promociju civilnog društva.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: