Uoči 8. rođendana
380

Novo poglavlje za Pino Nature Hotel: Zvanično su dio prestižne svjetske grupacije Best Western

Sponzorirani članak
George Kindinis i Aida Terzić uspostavili su saradnju koja je Hotelu Pino Nature veliko priznanje (Foto: I. Š./Klix.ba)
George Kindinis i Aida Terzić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Uoči osmog rođendana Pino Nature Hotela na Trebeviću, ovaj objekat započinje svoje novo poglavlje i to kao član jedne od najpoznatijih hotelskih grupacija u svijetu Best Western Hotels. Ovaj uspjeh veliko je priznanje za sam hotel, ali i svojevrsna investicija u državu, a u nastavku donosimo više informacija.

U borovoj šumi na 1.070 metara nadmorske visine, ali svega 10 minuta vožnje od centra grada, sinoć je upriličena svečanost kojom je Pino Nature Hotel proslavio početak saradnje sa prestižnom grupacijom Best Western.

Njenih više od 50 miliona članica saznalo je da u glavnom gradu BiH postoji objekat koji pripada Premiere kolekciji, kao najluksuznijem dijelu članice.

Priča ovog trebevićkog hotela započela je 2015. godine, a danas je nastavljaju sa još većim ambicijama, što su sinoć potvrdili pred brojnim zvanicama, poslovnim partnerima i prijateljima.

Uz piće dobrodošlice, muziku, ples i zakusku, gosti su proveli noć u vrhunski pripremljenom i ugodnom ambijentu, gdje je svakom detalju bila posvećena pažnja. Tematika je bila u šumskom duhu kako i priliči hotelu, dok su za prisutne pripremljena i brojna iznenađenja.

Za zvanice je sinoć pripremljen poseban program, uz muziku, hranu i piće (Foto: Klix.ba)
Za zvanice je sinoć pripremljen poseban program, uz muziku, hranu i piće (Foto: Klix.ba)

Gostima, među kojima su bili i ministrica ekologije i turizma FBiH Nasiha Pozder te predstavnici Američke i Egipatske ambasade, se prvenstveno obratila direktorica hotela Aida Terzić, objasnivši zašto je ovaj korak važna prekretnica za cijeli kolektiv.

"Pino Nature Hotel, BW Premier Collection, to je novi naziv našeg hotela. U proteklih osam godina Pino je postao najnagrađivaniji hotel u regiji, sa brojnim vrijednim osvojenim internacionalnim nagradama. Međutim, najveća nagrada za nas i naš tim je činjenica da ovaj hotel postao regionalni landmark i nezaobilazna turistička atrakcija koju su posjetile i najpoznatije svjetske ličnosti i bile naši gosti, poput Stinga, Princeze Victorije i Princ Daniela, Novaka Đokovića i mnogih drugih. Velika je čast i zadovoljstvo da je naš kvalitet prepoznala i američka grupacija Best Western, koja predstavlja jednu od najvećih svjetskih grupacija u hotelijerskoj branši, a koja je izrazila želju da Pino Nature Hotel postane dio njihove porodice. Sve ovo ne bi bilo moguće bez našeg vjernog tima, od kojih je većina sa nama od samog otvorenja, a za koje više volim reći da su naša porodica", poručila je Terzić uz zahvale svima i želju za zajedničkim uspjehom u novoj eri poslovanja.

Aida Terzić, direktorica Hotela Pino Nature (Foto: I. Š./Klix.ba)
Aida Terzić, direktorica Hotela Pino Nature (Foto: I. Š./Klix.ba)

Ranije, napominje Terzić, ova planina bila je devastirana i zapuštena, no otvaranjem Pino Nature Hotela, i to na mjestu nekadašnjeg hotela Prvi šumar, vraćen je stari sjaj Trebevića, a nakon toga počeli su pristizati i ostali ugostiteljski objekti i sadržaji.

Budući da se nalazi na zaštićenom prirodnom području, poseban akcenat poslovanja hotela usmjeren je na sinergiju sa prirodom i održivost koja ima utjecaj na okoliš i društvo. Sam objekat izrađen je od prirodnih materijala, zbog čega su govornici više puta istakli zahvale arhitektonskom maestru Amiru Vuku Zecu, a to nije sve - koriste se solarni paneli za električnu energiju, bio separatori za otpadne vode, obnovljivi izvori energije za grijanje i slično.

Za zvanice je sinoć pripremljen poseban program, uz muziku, hranu i piće (Foto: Klix.ba)
Za zvanice je sinoć pripremljen poseban program, uz muziku, hranu i piće (Foto: Klix.ba)

Sve to je prepoznao i Best Western Group sa sjedištem u Phoenixu, kojeg čini mreža sa više od 4.700 lokacija u preko 100 zemalja širom svijeta, a koji posjeduje svjetski nagrađivani program lojalnosti.

"U svijetu ugostiteljstva, hotel ne znači samo lijepe sobe, sadržaji, hrana, izvrsna lokacija i slično. Najvažnije je što gost osjeća kada uđe - toplu dobrodošlicu. To je ono što sam osjetio kada sam prvi put došao u Pino Nature. Best Western Group je lanac hotela i odmarališta, koji posjeduje 50 miliona vjernih gostiju koji mu vjeruju i taj broj kontinuirano raste, što je nešto čime se ponosimo. To dokazuje da nešto radimo dobro. Veselim se pridruživanju ovog prekrasnog hotela našoj porodici i mogu reći da će mu cijeli naš tim pomoći na ovom uzbudljivom putovanju, kako bi našim gostima pružili vrhunsko ugostiteljsko iskustvo", poručio je regionalni menadžer za razvoj grupacije za jugoistočnu Evropu George Kindinis.

George Kindinis, regionalni menadžer za razvoj grupacije za jugoistočnu Evropu (Foto: I. Š./Klix.ba)
George Kindinis, regionalni menadžer za razvoj grupacije za jugoistočnu Evropu (Foto: I. Š./Klix.ba)

Pino Nature Hotel, BW Premier Collection jedna je od destinacija kojoj se gosti uvijek rado vraćaju. Obnovom Trebevićke žičare, do planine se iz starogradske jezgre Sarajeva može doći za svega osam minuta te je ona s razlogom omiljena destinacija kako građana, tako i turista iz svih dijelova svijeta.

Ovaj objekat pruža besprijekornu uslugu i domaćinsku atmosferu te neumorno prati trendove hotelijerstva, a to u potpunosti opravdava i njegov slogan: "Welcome home" odnosno dobrodošli kući.