Komentari (409)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovako ako usvojite, treba vas na lomaci spaliti sve redom.
"Svaka drzava ima mafiju, samo u BIH mafija ima drzavu"
Najbolje bi bilo da udare porez na život 100%. Ako ne radiš, nikom ništa, ako radiš, sve što zaradiš državi a ona će ti obezbijediti tri obroka u javnoj kuhinji, kupon za prijevoz, a oblačit se možeš u Crvenom Krstu, Merhametu i sl. I nema problema.
U socijalizmu je bilo besplatno i nije se placao porez, niko nije sljivio hodze i popove ni 5%, sad ih sljivite, a placate i vazduh koji disete. Aferim magarci.
Duhovito, face iz partije dobijale stanove preko firme bez placanja poreza a partija uvela seljacima porez na zemljiste.
Svakako nemam sta da naslijedim, tako da mi je svejedno :(
Znaci naslijedis od oca kucu, oni je procijene na 100 hiljada, i moras 10 milja platit poreza. Pa ovo je smislio neko ko je pravo iskusan u pisanju po sirotinji.
banda banda banda
ovo se ne smije dozvoliti..ovo cista pljacka sirotnje.. cuj porez na nase, moje i tvoje..pizzda vam materina bosna je nasa zemlja..necemo placati porez na NASE..
ovo se ne smije dozvoliti..ovo cista pljacka sirotnje.. cuj porez na nase, moje i tvoje..pizzda vam materina bosna je nasa zemlja..necemo placati porez na NASE..
Mislim da nepostoji veci apsurdistan u svijetu od zemljee zvane Bosna i hercegovina ........nevjerovatna je cinjenica koliki idioti sjede u nasim vladama koji nemaju pojma o zivotu sem da se ugrade u neki tal.....npr...tetka bez djece pokljanja stan nekom svom rodjaku u sarajevu koji vrijedi 400 000 km...i on treba platiti porez 40 000 km ....heheheheheh pa to je toliki apsurd da je sretan onaj koji ne zivi u torovima zvanim Kanton......
ovo se praktikuje svuda u svijetu nista novo, hocemo i mi da budemo kao Evropa robovi :)
za sve ove sto selamaju i govore akobogda.. sda-ovske pijune.. muhamed alejhiselam je napravio carstvo na porezu od 3% ..
majku vam komunisticku
ove drzavnike treba sve na kolac
Ovaj zakon postoji u svim zemljama zapadne Evrope i mozemo bit sretni sto nam taj porez nije kao u Njemackoj 50 % ili drugim zemljama EU-a.
yebala te njemacka u paksu
zato u njemackoj svi zive pod kirijom.. bosna je nasa zemlja.. nikom necemo placat kiriju na nase
Zakon o porezu na promet nekretnina već postoji u Kantonu Sarajevo, kao i u svakom drugom kantonu (Službene Novine KS 23/05). Prema tome, nemojte lupat gluposti da je ta materija uređena entitetskim zakonima.
Dok god još 30% ljudi ne izađe na izbore(da barem probaju nešto promjene);dok MMF i S.banka daju pare,koje vlasti koriste za isplatu plata budžetarima (koji im se svojim glasovima odužuju što su ih ovi zaposlili u javni sektor,a njih je na stotine hiljada,Dragan,Dodik ili Bakir se neće ni počešati taman da svi mi ostali (ovo malo jada zaposlenog u realnom sektoru),penzioneri,i bolesni ne pomru,a studenti i djeca se ne odsele odavde,jer svi nabrojani su vlastima samo "višak".
Na slijedećoj postavi Skupštine KS svi grabežljivski zakoni padaju. Oporezovat će se više ono što je ukradeno u privatizacijama, a i donacijama, pa ubačeno u normalne tokove. Biće mnogo veće kamate na neplačene dažbine državi i naravno oporezivaće se progresivno višak stambenog prostora. Ima familija, poslije ratnik, koje imaju 80,90, pa i 100 m" po članu??? Obavezno će se oporezivati vikendice, apartmani koji se izdaju a nigdje poreza. Ima toga još kod bogatuna!
@Pukovnik__ djeca se zapute u inostranstvo, trbuhom za kruhmo, hoće dedi ili nani da poklone, ili roditeljima (drugi nesljedni red), i roditelji trebaju da plate. ili bratu ili sestri da poklone imovinu. umro stari amidža koji nije imao djece i kojeg si pazio, ima da platiš. ovaj zakon ne priznaje pojam PORODICA
ja da placam porez na imovinu koju je moj otac TESKo stekao..ma, MRS ganjajte lopove i porijeklo imovine tih vila i vikendica koje vam bocu oci i mafijaske bogatune...nego preko bijede do drzavnih para..
PA OVI NISU NORMALNI..... idioti... sada treba sve podignuti sve s banaka