Promo
195

Nova lokacija Philip Morrisa u ulici Ferhadija u Sarajevu

Prije dva mjeseca, Philip Morris International [PMI] je u Bosni i Hercegovini predstavio IQOS, revolucionarnu inovaciju u načinu konzumiranja duhana, uređaj koji zagrijava, a ne sagorijeva duhan.

Širom svijeta, danas ima preko 7 miliona IQOS korisnika koliko je do sada zauvijek reklo zbogom cigaretama i potpuno prešlo na IQOS kao manje štetnu duhansku alternativu.

Od danas, pored dosadašnjih ekskluzivnih lokacija u BBI i SCC centru u Sarajevu i Delta City-ju u Banjoj Luci, IQOS će biti dostupan na još jednoj lokaciji - u Ferhadiji u Sarajevu.

"Transformacija poslovanja koju je Philip Morris pokrenuo je velika promjena ne samo za kompaniju, nego i za konzumente. U prilog tome najbolje govori sama činjenica da se bh. tržište prvi put susreće sa proizvodom koji zahtijeva korisničku podršku potrošaču nakon kupnje. Upravo zbog toga pokrenut je potpuno novi model poslovanja i to uspostavljanjem Centra za korisničku podršku, te mreže prodajnih mjesta", izjavio je Nedim Muratović, menadžer za proizvode smanjenog rizika (RRP) u Philip Morris BiH.

Sve informacije o uređaju korisnici mogu dobiti pozivanjem besplatnog korisničkog servisa na broj 0800 21212 ali i putem zvaničnog sajta www.ba.iqos.com. Na samim prodajnim mjestima, potrošačima su na raspolaganju i IQOS savjetnici, koji su tu da pruže podršku, daju odgovore na sva pitanja potrošača, omoguće ostvarivanje zakonskih prava potrošača, ali i da saslušaju njihove reakcije.

IQOS je samo jedna od alternativa u PMI portfelju proizvoda smanjenog rizika, a trenutno i jedina dostupna na bh. tržištu. Radi se o elektronskom uređaju koji zagrijava, a ne sagorijeva specijalno dizajnirane patrone pravog duhana zadržavajući pritom isti nivo nikotina, ali bez dima, pepela i neprijatnih mirisa i što je još važnije negativnog uticaja na okolinu.

Od početka rada na proizvodima smanjenog rizika, Philip Morris International je investirao više od šest milijardi dolara u istraživanje i razvoj, a u centrima za istraživanje i razvoj Philip Morrisa radi više od 430 vrhunskih naučnika, inženjera i stručnjaka, što dodatno govori o ozbiljnosti vizije ove kompanije.