Bio-base
0

Nova edukacija za zvanje HACCP menadžer

FENA
Sarajevska konsultantska kuća Bio-base d.o.o., u saradnji s Regionalnom razvojnom agencijom za ekonomski razvoj Hercegovine (REDAH), organizira novu petodnevnu edukaciju za zvanje HACCP menadžer (savjetnik za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom).

Seminar o temi "HACCP sistem i njegova implementacija" bit će održan u dva dijela - 11. i 12. te 15.,16. i 17. marta na Buni kod Mostara.

Zvanje HACCP menadžer je primjenjivo u implementaciji o državanju HACCP sistema koji je postao zakonska obaveza, a čijom se implementacijom ispunjavaju i inspekcijski zahtjevi.

Projekt "HACCP sistem i njegova implementacija" je u skladu sa smjernicima Vijeća Evrope o higijeni hrane, Zakonom o hrani BiH, Zakonom o veterinarstvu BiH i priznati je međunarodni standard za hranu.

Edukacija je namijenjena pojedincima s ili bez radnog iskustva, stručnjacima i uposlenicima iz ugostiteljstva, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije i tržnim inspektoratima.

Po okončanju edukacije učesnicima će biti dodijeljeni certifikati.