{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemački humanitarci donirali pomoć ugroženima od Maglaja do Bosanskog Šamca

26.5.2014. u 16:05
26
4
Njemački humanitarci donirali pomoć ugroženima od Maglaja do Bosanskog Šamca
26
Predstavnici Humanitarne organizacije Help – Hilfe für Selbsthilfe e.V., udruženje Humanost – societas humanitatis i Predstavništva njemačke privrede u BiH jučer su ugroženom stanovništvu u Maglaju, Žepču, Zavidovićima, Modriči, Doboju i Bosanskom Šamcu uručili donacije u vrijednosti od 20.000 KM.
Donirana sredstva su prikupljena na turniru Predstavništva njemačke privrede u BiH, koji je u subotu, 24. maja održan u Vogošći pod motom „POKAŽI HUMANOST UZ DRUŽENJE I SPORT“ prikupljene su robne donacije u vrijednosti od 20.000 KM.

Ukupno 27 ekipa među kojima su bile firme članice Njemačke privredne komore te druge njemačke i domaće kompanije i organizacije, okupilo se na terenima loklanog sportsko-rekreacionog centra kako bi pokazali svoje umijeće u fudbalu i dali svoj doprinos u zajedničkoj akciji prikupljanja pomoći žrtvama katastrofalnih poplava koje su nedavno pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Prema riječima Alexandra Märdijana, šefa biroa Predstavništva njemačke privrede u BiH, odziv na
ovu akciju bio je velik.

„Ponosni smo na naše članove i sve druge učesnike i posjetioce turnira koji su donirali hranu, vodu, lijekove, higijenska sredstva, čizme, lopate, madrace i mnogo drugih potrepština, a znamo da su mnogi od njih i sami organizovali ili bili uključeni u druge humanitarne akcije“, rekao je Märdian.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira, ekipa firme Stanic Group Industry te drugoplasirani Mann+Hummel i prošlogodišnji osvajač turnira Emka Bosnia koja je ovoga puta zauzela treće mjesto, odrekli su se kompletnog novčanog fonda turnira, čiji sponzori su kompanije Tvornica cementa Kakanj, Prevent BH i Hager, te ga donirale za kupovinu hrane i higijenskih sredstava ugroženom stanovništvu u kriznim područjima. Održavanje ovogodišnjeg turnira Njemačke privrede u BiH omogućile su firme Stanic Group Industry, Emka Bosnia, Messer Tehnoplin, Mann+Hummel i druge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: