Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dragi moj Bošnjače, ova vijest tebe ne treba da zanima jer u svakoj soluciji Nijemac treba milion bauštelaca i medicinara jer to neće niko da radi tako da ne sekiraj se.
njemacka takodje treba konobara, kuhara, ucitelja, nastavnika, vozaca, radnika u prodavnicama, radnika u meku, burger kingu, benzinskim pumpama, inzinjera, programera, radnika u fabrikama... nije to samo gradjevina i sto mi kazemo "pranje guzica"
ima nas skolovanih sto bi isli
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nije zbog Korone nego zbog debilnih mjera koje cine samo statu obicnom stanovnistvu i ekonomiji, a bogati postaju jos bogatiji.
Njemačka ekonomija posrće zbog ono njihovo ujedinjavanje a drugovi i drugarice ne cveta cveće ni u naše preduzeće.
Tesna koža?🐒
Ne brinem se ja za Njemačku.
Opet se svi brinu za Njemačku, najviše ti koji žive od prvog do petog a ostali mjesec preživljavaju🤦‍♂️ Kada bi se brinuli toliko za svoju zemlju,gdje bi jim bio kraj!!!!
"Njemacka ekonomija zbog korone u velikom padu", a kada pogledas graf vidis da s blagim i razumnim padom u periodu 2020-2021, kriva opet nastavlja da ide uzlaznom linijom.( trrnutna inflacija je 5.6%) Pa sta bi onda rekli za propulzovnu tursku ekonomiju s stopom inflacije od "samo" 30%. Novinari klixa kao da su balavci od 16 godina. Nevjerovatno.
Za VSS banja, za ostale tako tako, za one koji su u Bosni nikako.
Gledaj Frankfurta sunce ti ljubim, izgradio se ko Kalesija.
Pa zbpg togs i jest kreirana PLANdemija i da se ubrizga tečnost koja će izazivati srčane i moždane udare i sterilitet
Pa to i jest bio glavni cilj plandemije samo glup narod ne vidi sta mu se radi. Ko fol sve za zdravlje a sto sve propada, sto cjene divljaju, sto se odizimaju osnovna ljudska prava to je manje bitno. Pa kako ste toliki glupani pa ne vidite sta je cilj i sta se desava. Vakvina ko fol spas a nikad gore stanje...
Fakat jest u padu, evo plate nam smanjili, nezz kako cu do kraja godine otic 3x na more i 2x na planinu.. U brigama sam velikim
Dabogda propali, unistili su istocnu Evropu. Moto im je "ekonomski smo najjaci i uzimamo ono što nama treba,da li ce vama sta ostat ne zanima nas". Ali naši gastarbajteri ih vole isto kao što uhljebi vole SDA, prvim Njemacka dala plate koje u BiH mogu samo sanjat, drugim SDA dala fotelju i platu. Dva najveca zla za BiH, stranke i Njemacka.
Lako je bilo dok je ostatak svijeta bio zatucan. Uvališ im jeftinu plastiku i tekstil a ti radis hi tech i na jednom takvom proizvodu zaradiš kao Kinezi na 10 000 plasticnih proizvoda. Problem je sada što je istok tehnoloski mnogo napredovao i sposoban da proizvede sve kvalitetno i po konkurentnoj/nižoj cijeni.
Evropa će optužiti Koronu za pad ekonomije i standarda. A u stvari problemi su počeli prije 20 godina. Nisu se uspjeli transformisati iz kolonijalnog načina privredjivanja, birokratizovali se do neslućenog nivoa itd. Zato vrijeme Istok ih pregazio. Ali ovo je tek početak ekonomskih problema Zapada.
Radim u Njemackoj vec podugo. Ali se nadam da ce Njemacka propasti. Pa da bar znam na cemu sam i da idem kuci dok jos licim na covjeka.
Čim se baviš jarane kad ti je pao mrak na oči. Što jest jest, imaš svijeta živi ko bubreg u loju al imaš i onih što na kraju mjeseca ako uštede €500 budu na konju.
Nije Njemacka ni blizu kao nekad sto je bila , to sad mnogi tvrde koji tamo zive !
Naravno da nije.Azijska ekonomija jaca i postaje sve veci i jaci konkurent konkurent u svim sektorima...
Ja debila, pa nije zbog korone nego zbog vasih mjera.
Za sve su to krivi smrdljivi kinezi
taman posla da se još za njih sikiram!