{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nije uplaćen ni fening poticaja proizvođačima mlijeka

F
14.8.2008. u 16:13
0
1
Nije uplaćen ni fening poticaja proizvođačima mlijeka
0
Nije uplaćen ni fening poticaja proizvođačima mlijeka
Proizvođači mlijeka u Unsko-sanskom kantonu (USK) danas su održali još jedan sastanak s predstavnicima nadležnih organa vlasti USK-a i FBiH da bi se našla rješenja za njihove probleme.
Najviše riječi je bilo o smanjenju otkupne cijene mlijeka, koja je proizvođače dovela u neodrživu poziciju te kašnjenju poticajnih mjera.

Rješenja za probleme proizvođača mlijeka još nema, iako iz nadležnih institucija najavljuju da su u toku aktivnosti u vezi s tim.

Sastanak u federalnom resornom ministarstvu prije dva dana nije rezultirao ničim konkretnim, međutim, u ovom ministarstvu tvrde da će učiniti sve da do protesta najavljenih za kraj mjeseca ne dođe.

U Udruženju proizvođača mlijeka odlučni su da će, ukoliko se ne riješe njihovi zahtjevi, prvenstveno ako se ne poveća otkupna cijena mlijeka, održati proteste ispred kantonalnih i federalnih institucija vlasti.

Posebno su ogorčeni na Vladu USK-a, jer do danas im nije isplaćen ni fening poticaja. Iz resornog kantonalnog ministarstva najavljuju da će se od naredne sedmice početi isplate premija za mlijeko.

U ponedjeljak 18. augusta, kako je rečeno, bit će održan još jedan sastanak u Federalnom ministarstvu poljoprivrede na kojem će se insistirati na utvrđivanju proizvodne cijene mlijeka na farmi te određivanju minimalne otkupne cijene.

A za 19. august u Bihaću je najavljen sastanak svih proizvođača mlijeka, odnosno Asocijacije proizvođača mlijeka Federacije BiH, nakon kojeg će se znati da li će biti protesta ili ne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: