Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1 APRIL A ŠTA DO PRVOG HHHHHHHHH DANAM NEBUDE GOVNO NA PAPIR.
Svi cemo mi zbog ovih jadova od vlasti na ulice,revolucija,revolucija,otjerati SDA i ove lopove koji nas lazu 20 godina
PITANJE JE KOĆE VLADATI SDA ILI SDP A NAROD KO NAROD OVCA TRPI I ŠUTI ..DOK NE IZBIJE KO U GRČKOJ IOINDA VIDIĆE I REĆE ŠTA OVO BI HH
NARCO OSMANAGIĆ I SVI NA VIŠIM NIVOIMA DABOGDA NJIMA BILO OVAKO KADAIM BUDE NAJ DRAŽE .NEKA VIDI BOG SABUR.OSLKA
Sobzirom na izjave managera da pozitivno posluju, zahtijev sindikata je opravdan, ali nije moguć jer su obaveze firme po osnovu kredita, i- drugih potraživanja veće od kapitala firme, ili jednostavno rečeno propali.
Nezavisno od reda vožnje, na red moraju da dodju i ključni problemi bez kojih će, ovom brzinom, kapital uskoro pregaziti novi gubici koje SDA planira.
Sve sto je valjalo zeleni su upropastili
Pogledajte samo voz koji su kupili, postavljam pitanje, moralno pitanje kako je to moglo da se desi? Da se kupi voz za 67 miliona koji će stajati, a ne možemo ga pustiti u pogon, kakvo je to pranje novca, hvala glasacima koji su odlicno obavili svoju građansku dužnost na izborima.
Mamu im neradničku
pa zasto funkcioneri sda iz proslog mandata ne preuzmu punu krivicu odgovornost za ovo stanje u koje su doveli zeljeznice.....mafijo !
Jel to SDA nemoze valjati...nemoze pa da gori
Samo na plate, gotovo 4000 zaposlenih, izdvojeno je 39 miliona eura. Kreditna omča oko ovog preduzeća steže sa obavezama od 320 miliona eura. A daleko su najveći dužnik poreske uprave Federacije sa 72,6 miliona eura. Željeznice su pompezno 2006. godine kupile devet putničkih garnitura talgo-vozova za 68 miliona eura. Jedini problem je u tome što je to ekvivalent formule 1 na kaldrmi
sda je upropastila zeljeznice.
Rekorder po dugovanjima poreza u Federaciji BiH, koji definitivno zauzima zasluženo prvo mjesto na listi dužnika je Javno preduzeće Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, sa ukupnim dugom od gotovo 73 miliona eura. na čijem čeku je Nedzad Osmanagić iz SDA stranke.
Prije osam godina preduzeće je vrijedilo 750 miliona eura. Danas je procenjena tržišta vrijednost pala na 400 miliona.