{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema kupca za livanjsku fabriku "Livteks"

S
16.9.2010. u 10:04
0
0
Nema kupca za livanjsku fabriku "Livteks"
0
Nema kupca za livanjsku fabriku "Livteks"
Livno
Komisija za prodaju imovine livanjske Fabrike vunenih štofova "Livteks" objavila je da ni na treći i posljednji tender za prodaju pokretne i nepokretne imovine ovog preduzeća nije stigla nijedna ponuda.
Posljednja ponuđena cijena za prodaju proizvodne hale sa upravnom zgradom i pripadajućom infrastrukturom ukupne površine oko 18.000 metara kvadratnih, te proizvodne opreme, zaliha gotove robe i repromaterijala, mašinske i stolarske radione i voznog parka, iznosila je šest miliona maraka ili 50 posto niže od cijene na prvom tenderu.

Nakon neuspješnog posljednjeg tendera Skupština povjerilaca preduzeća u stečaju, u skladu sa zakonom, vjerovatno će odlučiti da se prodaja pokretne i nepokretne imovine "Livteksa" vrši parcijalno.

Fabrika vunenih tkanina "Livteks" prije rata je zapošljavala oko 800 radnika, nakon rata oko 150, a u maju 2007. godine, kada je zbog višemilionskih neizmirenih obaveza i blokade žiroračuna prestala sa radom zapošljavala je oko 80 radnika.

Sindikat je više puta mirnim protestima pokušavao izvršiti pritisak na kantonalnu Vladu da se uključi u rješavanje problema ovog preduzeća, a kako proizvodnja nije pokrenuta u maju 2009. godine otvoren je stečajni postupak kod Opštinskog suda u Livnu.

Ukupna neizmirena dugovanja "Livteksa" iznose 8.255.000 KM, a u ovaj iznos uključeno je osam minimalnih plata radnika i 1.165.000 KM na ime neuplaćenih doprinosa za penziono-invalidsko osiguranje radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: