Dubrovnik
0

NEM 2018: Može li se interes gledatelja zadržati pomoću lokalne produkcije?

Klix.ba
New Europe Market, medijski događaj kojem prisustvuju najveći stručnjaci s polja televizije i medija, otkriva vam prv.u panel-diskusiju imena „Lov na publiku: Može li lokalna produkcija učiniti razliku“. Glavno pitanje koje će se postaviti panelistima jest je li moguće osnažiti brojke gledanosti javne televizije uz lokalno produciran sadržaj

Iako FTA kanali i dalje glase za najpopularnije i najgledanije, oni stoje pred izazovom u kojem moraju svoje gledatelje zadržati kvalitetnim sadržajem i programom. S druge strane, poklonici Pay-TV-a smatraju kako je VOD jedini način zadržavanja publike koji ide ukorak s trendom, bez obzira na količinu lokalne i javno dostupne produkcije. Osnažene novim tehnologijama, pozicije najvećih FTA kanala u CEE regiji nikada nisu bile sigurnije… Ili?

Prvu panel-diskusiju u Dubrovniku moderirat će Gün Akyuz, research editor iz C21 Medije, cijenjene međunarodne publikacije posvećene televizijskoj industriji. Raspravu će održavati intrigantnom i dinamičnom generalni direktor slovačke TV Markize Matthias Settele, direktor razvoja programa i formata Češke televizije Jan Maxa, predsjednik Uprave RTL Hrvatske Henning Tewes, glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić te Gabriella Vidus, direktorica RTL Mađarske, i direktor Antenna Internationala Pete Smith.

Jedan od istaknutijih panelista, Pete Smith, direktor Antenna Internationala koji vodi i Antenninu europsku mrežu, u posljednjih nekoliko godina usredotočio se na brzi medijski rast u Istočnoj Europi i ulaganje u programske i digitalne tvrtke: "Budući da se pojavljuju nove platforme i obuhvaćaju jedinstveni i autohtoni sadržaj, zaista vjerujem da ulazimo u zlatno doba proizvodnje lokalnog sadržaja", rekao nam je Pete Smith o tematici prve panel-diskusije na ovogodišnjem NEM-u. Pete je bio zadužen za distribuciju filma i televizije, televizijsku produkciju i kanale. Često je predstavljao strateške i financijske probleme Upravi i odabirao i predstavljao sve M & A transakcije. Pete je donio rast od 44% tijekom tri godine i dovršio akvizicije u Japanu, Jugoistočnoj Aziji i Istočnoj Europi. Također je povisio broj kanala s 12 na 70 i izgradio posao s Pay-TV kanalima vrijedan 500 milijuna dolara. Produkcijski uspjesi uključuju Downton Abbey, Whitechapel i Zakon i red: UK (tri od pet ITV-jevih najboljih dramskih serija).

Ovogodišnje, šesto po redu izdanje NEM-a s renomiranim stručnjacima iz medijskog svijeta nemjerljivog iskustva održat će se od 11. do 14. lipnja u Dubrovniku, a uz panele, market i screeninge svi gosti NEM-a uživat će na već tradicionalnim partyjima i neformalnim druženjima. Rezervirajte svoju akreditaciju i smještaj već danas preko stranice www.neweumarket.com.