Komentari (359)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa jer ni jedna domaca piva ne valja, logicno. Za svoje pare pijemo, ono sto valja. Pa mamlazi jedni, probudis se ujutro kad sarajevsku pijes, kao da te neko tuko cijelu noc. Jos su po cijeni isti, to nigdje na svijetu nema.
al kad vidim reklamu za tuzlansko: namjerno dobar( a piva opora ko kruska sto skuplja usta)! ospem se...ko kad bi politicar napisao slogan namjerno posten! ili konkretno ja da napisem namjerno lijep a prohodo u 6 mjesecu, niko me nije htio nosat 🤦‍♂️☣
@RavenLord hahahahhaha
BiH kupila, BiH uvezla, BiH potrosila.... Nisam znao da se piva placa iz budzeta BiH, ja levet sve sam kupujem :)
BiH najvise od svih bivsih republika uvozi pive a najmanje izvozi. Zasto je to tako?Zato sto smi jako pametni a drugi glupi. Ne postoje bez razloga vicevi o "pametnom Sulji i Muji".
A sta mislite zasto je tako? Pa sracunajte koliko naplate poreza od uvoza piva? Nemojte bit naivni da ce drzava poduprijet proizvodnju piva a da digne ruke od uvoznika. To je danas tako sve. Neznam da li se neko sjeca bivse ministrice AZRA HADZIAHMETOVIC tako nekako se preziva kad je javno na FTV u jednom intervju rekla da BIH naj vise zanimaju uvoznici kakvi izvoznici tu nema poreza nekog za naplatit.
Sarajevsko je zakon!
Joj ovo su sad vec gluposti, a ne promocija patriotizma. Pijes strano pivo jer hoces sve da probas, ne vidim drame. Pivopije su i ljubitelji piva i vole probati druge vrste, a domace pivare ako im nije dovoljna prodaja na domacem trzistu, neka izvezu u inostranstvo umjesto da placaju clanke po klixu
Vala meni pored tuzlanskog ne može ni jedno srpsko ili hrvatsko primirisati tuzlanski pilsner je zakon, a onda i sve druge domaće
kad ne valja da je 100X domaće, ne želim!
Samo da kazem da rvatsko pivo nikad nisam pio niti bih ga popio!
@mozebitbude pa ne moras... ne tjera te nitko zaBoga
Mogu milioni za cigare, kockarnice, kladionice, alhokol (koji uzrokuje saobraćajne nesrece, a onda psuju drzavu kad neko pogine), ali ne daj Boze da u nekom selu dzematlije od svojih para džamiju naprave. Onda ide pljuvanje gdje su nam fabrike, narod umire od gladi. Licemjerstvo.
Naravno danas se i pivo pije po nacionalnoj osnovi. Škutori samo vjeruju u ●arlovačko i ●zujsko. Nek vjeruju kod.nas je u restoranu Sarajevsko 2 km, a uvozne po 4km.
@O.J.Rahmanjinov vjerujemo i u pan 😂
kako iko može očekivati napredak ljudi i zemlje ako se u velikim količinama i proizvodi i pije alkohol u bilo kakvom obliku...
Pa eto, po balijama sve moze. Mogu milioni za cigare, kockarnice, kladionice, alhokol (koji uzrokuje saobraćajne nesrece, a onda psuju drzavu kad neko pogine), ali ne daj Boze da u nekom selu dzematlije od svojih para džamiju naprave. Onda ide pljuvanje gdje su nam fabrike, narod umire od gladi. Licemjerstvo.
Njemu neko treba fabriku da pravi dok on cuga i lumpuje. A onda ce otici raditi u Njemacku gdje Svabo rinta, stedi i ne baca pare u gluposti. Btw alkohol se na zapadu smatra luksuznom robom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To je zato sto je jeftinije uvesti bilo sta nego proizvesti. Takva nam je regulativa nazalost. Ko se bavio proizvodnjom to dobro zna.
Ha, ha,,To je isto kad bi sad, npr Francuzi ustali protiv prodaje njemackih auta u francuskoj jer, zaboga, oni imaju sasvim dovoljno renaulta i peugeota za prodat!Trziste je otvoreno a vi gospodo ,napravite bolje pivo pa ces vidit kako se prodaje i izvozi!
Zato sto nam politicari i pivo sjebase. Et zasto
bit je da se ne ulaže u svoje brandove bolje je uvesti dobru pivu nego uložiti i napraviti svoju dobru ili bolju tako za sve proizvode ali ne znam zašto se sve ovo radi