|

Ne možemo stajati, moramo stalno investirati i razvijati

Ne možemo stajati, moramo stalno investirati i razvijati
0
F
FENA
8.12.2010. u 10:57
17
komentara
0

dijeljenja
Ne možemo stajati, moramo stalno investirati i razvijati Rešidbegović: Tenderi idu prema zakonima
BH Telecom je privredni subjekt koji se mora razvijati i ima obavezu da stalno investira, izjavio je danas novinarima u Sarajevu generalni direktor ove kompanije Nedžad Rešidbegović, odgovarajući na pitanje da prokomentira medijske izvještaje o navodnim spornim tenderima i imenovanjima u periodu nakon općih izbora, a u očekivanju formiranja nove Vlade Federacije BiH.
"Tenderi idu prema Zakonu o javnim nabavkama i našim strateškim planovima. Tu ni Vlada niti neko drugi nema pravo da nam nametne neku zabranu ili ograničenja", kaže Rešidbegović.

Kada su u pitanju imenovanja, direktor BH Telecoma navodi da su prema konkursu raspisanom u augustu prošle godine izabrani ljudi koji odgovaraju prema svojim sposobnostima, a sada su praktično privremeno imenovani jer ih treba potvrditi Vlada FBiH.

"Da li su oni vršioci dužnosti ili su imenovani, a čekaju da ih potvrdi Vlada, sasvim je svejedno. Vlada će se odrediti o pitanju imenovanja, ali mi ne možemo stajati. Mi moramo imati stabilnu firmu i menadžment koji upravlja", naglasio je Rešidbegović.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...