{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Natron Hayatu" 11 miliona eura za proširenje proizvodnje

S
2.3.2011. u 14:34
0
0
"Natron Hayatu" 11 miliona eura za proširenje proizvodnje
0
"Natron Hayatu" 11 miliona eura za proširenje proizvodnje
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit od 11 miliona eura maglajskom proizvođaču papira i celuloze "Natron Hayat" za trajni obrtni kapital, podršku strategiji preduzeća, te proširenje obima proizvodnje i povećanje izvoza.
Projekat "Natron Hayata", za koji je EBRD odobrila kredit, pomoći će preduzeću da analizira korištenje energije u proizvodnji, te procijeni mjere i investicije, s ciljem optimiziranja sopstvene proizvodnje električne energije i poboljšanja energetske efikasnosti postrojenja.

Kako je saopšteno iz EBRD-a, projekt će takođe pomoći preduzeću "Natron Hayat" u podizanju standarda EU u vezi sa zaštitom na radu.

Direktor Proizvodnje i usluge EBRD-a Frederik Lasent rekao je da podrška razvoju industrijskih projekata u privatnom sektoru, sa posebnim usmjerenjem na izvozno orijentisana preduzeća, predstavlja jedan od ključnih prioriteta Banke u BiH.

Ovaj projekt predstavlja nastavak investiranja u preduzeće "Natron Hayat", nakon što je EBRD 2006. godine uložila 11 miliona eura za ponovno pokretanje postrojenja za proizvodnju celuloze i pomoć u obnavljanju drugih postrojenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: