biznis
1

Nastavak podrške Fondaciji Hastor: Sparkasse Bank osigurala stipendije za osnovce

Klix.ba
Sparkasse Bank ove godine podržala rad fondacije Hastor usmjerivši 5.000 KM u stipendije za učenike osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine.

Fondacija Hastor najveća je na prostoru Bosne i Hercegovine sa čak 1393 stipendista u školskoj 2015/2016 godini, dok taj broj za narednu godinu planira povećati i na oko 1700. Misija im je udruživanje finansijskih i ljudskih resursa kao i njihovo pravedno i efikasno usmjeravanje u razvoj obrazovanja.

Sparkasse Bank je jedan od njenih dokazanih partnera, kako potvrđuje Elmira Lalić, voditeljica Odjela za marketing i komunikacije.

"Nivo i kvalitet obrazovanosti mladih je okosnica razvoja i apsolutni preduslov za napredak naše zemlje u svakom smislu. Zato je podrška obrazovanju jedan od naših strateških prioriteta pri usmjeravanju novca u projekte stvaranja dobrobiti za zajednicu. Sparkasse Bank dodjeljuje stipendije i kroz vlastite programe, ali uvijek se rado udružimo sa organizacijama koje imaju znanje i iskustvo u određenoj oblasti i mogu nam pomoći da djelujemo ciljano i efikasno, kao što je to Fondacija Hastor”.

Donirana sredstva raspoređena su na po jednog učenika iz osnovnih škola "Edhem Mulabdić" iz Novog Travnika, "Husein ef. Đozo" iz Goražda, "Jovan Cvijić" iz Zvornika i 2Fra Lovro Karaula" iz Livna.