Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napravili platformu, softver i uzimaju procenat od rezeravcja NIKAKVIH ULAGANJA odakle onda ti milionski gubitci
Hoce i oni pomoc od Fadila 😂😂😂😂
Engineering manager ima skoro 400.000 dolara bruto platu godisnju. A gdje je oprema za njega, edukacije i ostali benefiti. Ogromni su troskovi razvoja, marketinga, itd. Ti mislis to je napraviti obicnu web stranicu i eto miliona... heeh
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
I ja gubim,iznajmljivao sam onim torbarima krevet po 10€ s sad cu ga lagano popushiti
Airbnb je u gubitku, naravno ali ne onako kako ovaj članak objašnjava. Samo su rezali troškove za marketing. Svi domaćini su mogli dobiti naknadu od airbnb brže nego što će je dobiti od Fadila (ako ikad i dobiju). Još bolji im je marketing bio pomaganje unesrećenom narodu tokom ove krize uvođenjem opcije za korištenje smještaja za zdravstvene radnike širom svijeta. Samo početkom aprila su Silver Lake i Sixth Street Partners investirali milijardu dolara, 2 budžeta KS u Airbnb.
roki imal ko da nije u gubicima
Kakav gubitak, jednostavno nema prihoda, svi kukaju, samo kukaju a brdo para zaradjivali godinama unazad...odjednom ispade 50% kompanija samo za mjesec dana neaktivnosti pred bankrotom...nemoguce! Idu mi na zivce ovi nezadovoljni likovi koji samo kukaju i oni negativci, prosto bi ih vakcinisao da im promijenim stanje uma! Savrseno zdrav, imas sve udove, nisi slijep, nisi gluh, imas i hranu na stolu kako mozes biti nezadovoljan, negativan i nezahvalan? Fuj!
Kad stave 30 € cleaning fee... mamu im lopovskuuu.
Ko ih hebe....doći će nešto drugo..
iskljuce ti profil "trajno" ako ne bude po njihovom, koja bagra
Cujem do 1 maja ukidaju koronu😂😂😂, opaka neka bolest😂😂😂
Hvala Bogu!
To je kad napravis software koji kosta $10 Mln i platis reklame $1000 Mln, promasaj iz pocetka. Neka se gasi i dode bolje firme umjesto airbnb.
@ThePhoenix Ti o marketingu kao prije 50 godina haha
kakvi gubici kod internet platforme. Osnivac uzimo milijarde, svaka cast za ideju i sve. Al' investiro 5 glava i uzimo milijarde. I sad kad nema milijarde gubici. De ba.
@Sindikatbotova koliko ste ograniceni ne mogu da vjerujem. Svaki developer junior Kosta najmanje 50k eura godišnje. Imas produkt ovnere, marketing, direktore, cistacice, zgradu, opremu, servere, servise itd. Pa nije napraviti stranicu 5hiljada sta ti je.
@Sindikatbotova ja ti dam ne 5, nego 500 glava kako ti kazes i javim ti se za 2 godine i ako budes imao 100K bit cu sretan. Nije sve tako lako kako ti kazes i ocito mislis.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Žao mi je Airbnb, radim sa njima, dobri su ljudi, profesionalni. Iskreno se nadam da će se oporaviti.
@MuamerSoftic ako si ista, onda oni nisu profesionalni, ne budi smjesan.
ogroman profit su i napravili sviranjem k...rcu
@svjezeobrijan Zasviraj i ti malo pa ostvari ogroman profit, kad je tako jednostavno.