{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najuspješnijim brokerskim kućama dodijeljena priznanja

S
23.2.2012. u 13:58
0
24
Najuspješnijim brokerskim kućama dodijeljena priznanja
0
Sarajevska berza vrijednosnih papira je danas u Colloseum klubu organizirala tradicionalnu dodjelu priznanja najuspješnijim brokerskim kućama u 2011. godini.
Kako je za Sarajevo-x.com kazao Zlatan Dedić, direktor Sarajevske berze, ovo je jedan vid potvrde najuspješnijim brokerskim kućama, ali i stimulacija onim koje nisu bile uspješne, da u ovoj godini budu bolje.

"Iako je protekla godina bila izuzetno teška, Sarajevska berza je napravila znatne pomake, koji se posebno ogledaju u povećanju rezultata trgovanja u odnosu na 2010. godinu", naglasio je Dedić.

Priznanja su dodijeljena u četiri kategorije, pa je tako u kategoriji Ukupni ostvareni promet Zlatnu plaketu dobilo društvo See Investment Solutions, srebrena plaketa je pripala društvu Raiffeisen Bank, a bronzana VGT Brokeru.

U kategoriji Ostvareni promet u trgovanju dionicama prvo mjesto je zauzela Raiffeisen Bank, drugo VGT Broker, a treće See Investment Solutions.

U Ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama najbolja je bila Raiffeisen Bank, srebrenu plaktu je dobila kuća AW Broker, a bronzanu Eurohaus.

Ostvareni broj transakcija u 2011. godini, četvrta je kategorija u kojoj je zlatna plaketa dodijeljena društvu „Raiffeisen Bank“ d.d. BiH za zaključenih 5.424 transakcije, srebrna plaketa društvu „General Broker“ d.o.o. Sarajevo za ostvarenih 4.209 transakcija i bronzana plaketa društvu „Eurohaus“ d.o.o. Sarajevo za ostvarenih 3.690 transakcija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: