Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj članak mi izgleda kao da ismijava ili sažaljeva radnike RSa a U Federaciji veća prosječna plata za 10KM. I mi sad kao gospoda u odnosu na njih...a svi pali qrcu za uši.
U Federaciji u prosjek ne ulazi topli obrok jer se ne oporezuje a u rs ulazi
Al' ce im zato Dodik dati prasisca I janjica..sta ih briga
zato vi u federaciji dobijete samo jagnjice jer prasice ne jedete!
Pomoćnog radnika ćete teško naći ispod 900KM, a armirači i tesari 1400 pa i do 2000, zavisi od opisa poslova. Keramičari idu oko 15 KM/m2 a tako i fasaderi. Kada bi se mogli obezbijediti veći prihodi za bar jedno 20-30%, prijaviti ljude na regularne plate a ne na minimalac kao što je sada, građevina bi vjerovatno bila najplaćeniji sektor, ali bi i kvadrat gradnje bio za 20-30% skuplji.
@GCMx64 Da, 15KM keramičari a fasaderi 13-15 KM. Ima dunđera i po 10 KM. Ja ne znam gdje ti živiš. Ali evo preko granice (HR) keramičar je 15€/m2 i trebaš se načekati da dođeš na red.
Gradjevini 637 , wtf. Ja to zaradim na satnicama za tri dana u austriji na gradjevini
to vam je vasa borba dala jahaha
općepoznato je da 30% stanovnika tzv. RS jede žirove
@moschee.maus pa samo ime govori republika sumska znaci obiluje sumskim plodovima
U RS-u se ništa i ne gradi haha
Toliko im se na banku uplati, drzava ne zna za ostatak plate koji ide na ruke. Isto je i u FBiH.
Ama da nije šverca šume pola bi skapalo.
Bjez’ te ljudi kad ne mozemo otjerati one sto nas pljackaju godinama.,,